Daňový bonus vo výške 140 EUR

juliacenc
22. jan 2024

Ahojte, prosim vas je to pravda, ze danovy bonus 140€ na dieta je priznany v tejto sume, kazdemu bez ohladu na vysku hrubej mzdy. Cize aj ked mam hrubu mzdu 1500€ mam bonus 140€ ale aj ked mam hrubu mzdu 800€ mam danovy bonus 140€? Dakujem za odpoved

juliacenc
autor
22. jan 2024

Nerozumiem tomu potrebujem strucnu odpoved pre nechapavych debilov

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danuska1908
22. jan 2024

Nie nie je to pravda, daňový bonus závisí od výšky mzdy.Pokial vám nevychádza plná výška daňového bonusu je možnosť tento rok sčítať príjmy manželov.Pokiaľ potrebujete spracovať daňové priznanie kontaktujte ma

sojorez
22. jan 2024

@juliacenc Nie, bonus zavisi od vysky hrubej mzdy. Ak nie je dostatocna vyska hrubej mzdy na cely danovy bonus, mozes si doplatenie uplatnit v danovom priznani, kde uvedies aj druhy prijem (manzel, manzelka) a tak sa bonus doplati do plnej vysky.

juliacenc
autor
22. jan 2024

Dakujem vsetkym za odpovede

elenajezova
22. jan 2024

@juliacenc a nad 18 rokov je potom koľko daňový bonus? Neviete?

lindus_esterka
22. jan 2024

@stastnamanzelka akurat ten druhy riadok je zle 🫤

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindus_esterka
22. jan 2024

@stastnamanzelka ja som hlavne myslela to, ze je to posunute o 1 stlpec- cislo v 3.stlpci malo byt v druhom, cislo vo štvrtom malo byt v 3.atd 😇

aneta2006
22. jan 2024

@danuska1908 ahoj.dobry vecer.prosim vas co vsetko mozem dat do rocneho zuctovania?

maxibula
22. jan 2024

@sojorez Dobry vecer, neviete mi prosim poradit, ak nam vychadza s manzelom plny DB az ked spocitame nase hrube mzdy, mozeme si potom uplatnit DB len pri rocnom zuctovani? Viem, ze sa da aj mesacne, ale moj prijem nie je dostatocny na ziskanie plbeho DB. Nie je mozne dostavat plny DB mesacne pri spocitani oboch prijmov? Mam v tom trosku chaos 🙈, dakujem za odpoved

vams
22. jan 2024

@maxibula mesačne nie, len ročne

bbshop
22. jan 2024

Dieťa do 18r je max 140€ mesačne
Nad 18r max 50€ mesačne
Vypočítava sa percentuálne podľa príjmu. Toto sú horné hranice a reálne ľudia dostavaju menej. Okrem toho zaleží aj podľa celkoveho počtu vyzivovanych deti.

jajavany
23. jan 2024

@danuska1908 prosim vas priratava sa k tomu aj prijem manzela ked ma len opatrovatelsky prispevok?

danuska1908
23. jan 2024

@jajavany opatrovateľský príspevok nie ,príjem z osobnej asistencie áno

danuska1908
23. jan 2024

@aneta2006 ročné zúčtovanie vám vypracuje váš súčasný zamestnávateľ alebo bývalý zamestnávateľ,keď ho o to do 15.2. 2024 písomne požiadate.Treba všetky potvrdenia o príjme za rok 2023, rodné listy detí keď žiadate o daňový bonus, poprípade iné potvrdenia podľa toho o čo žiadate.

monika2710
23. jan 2024

@juliacenc toto aj mna zaujima

koz
23. jan 2024

@danuska1908 dobrý deň, ja by som chcela vedieť, či môžem pridať aj príjem exmanžela, otca detí, aby som dostala najvyšší daň.bonus na deti, ďakujem veľmi pekne

danuska1908
23. jan 2024

@koz ak ide o exmanžela nespĺňate podmienku spoločnej domácnosti čiže nie

zuz555ka
23. jan 2024

@juliacenc Dobry den,tiez by ma tato vec zaujimala,nakolko nepoberam danovy bonus mesacne,ale vzdy si ho uplatnujem na rocnom zuctovani.Mam 2 deti vo veku 14 a 9 rokov,chcela som dolozit manzelov prijem z prace za minuky rok,aby mi vysiel plny danovy bonus,a uctovnicka mi dnes v praci povedala,ze nemusim nic nosit,ani zratavat prijmy spolu s manzelom,ze automaticky sa mi zaratava plny danovy bonus na obe deti,aj ked moja mzda nieje 1200 eur v hrubom mesacne.takze tiez neviem,ako to vlastne je 🤔

janulka73
24. jan 2024

Plati to pre dieťa do 18rokov

duvi11
24. jan 2024

@elenajezova ja čo viem nad 18 je 50 eur

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vodnar5161
24. jan 2024

@sojorez Zaujímavé,to som nevedela...že aj takto si môžu ľudia uplatňovať . Chcem sa prosím spýtať,manžel poberá plný invalidný ,nemá žiadny iný príjem.Mam aj ja ešte na niečo nárok ,alebo uplatnenie pri daňovom,viem že tam dávam tu nezdaniteľnú čiastku na manžela,či aká je to kolonka,ale nevidím v tom nejaku výhodu,že by mi niečo vrátili.😏Ďakujem.

evkahrmelova
24. jan 2024

@juliacenc daňový bonus je podľa výšky platu.Pri minimálnej mzde 750€ je daňový na jedno dieťa 130€,

bibusss
24. jan 2024

@juliacenc Ahoj pokiaľ viem najvyššia možná čiastka ktorú môžeš získať na dieťa za mesiac je 140€ je ale podmienená výškou príjmu. Ak máš dáku pani účtovníčku kamošku/známu vie Ti pozrieť výšku ktorá Ti z tvojho príjmu vychádza. 😉