Dobrý deň, môže mi prosím vás niekto vysvetliť tento text,čo to znamená v praxi.Ďakujem
@angela85 ak máš napr 2 deti do 18 rokov, nato aby si dostala plný daňový bonus musíš mat hrubý príjem skoro 1200€, takže keď jeden zaraba 800 a druhy 1000 ani jeden sám nema plný narok a preto pri ročnom zúčtovani alebo daňovom priznaní za ich príjmy z zrátajú a budú mať nárok na plný bonus
@saxana000
@nivea777 ďakujem
Takže muž ako živnostník,ak si ten zbytok bude chcieť uplatniť v daňovom priznaní,tak ja mu budem musieť dať ten papier o daňovom priznaní,nepríde mi na rozum ako sa to volá. A on to dá svojmu účtovníkov a tak si bude môcť uplatniť ten zvyšok? Tento rok som bohužiaľ skoro dva mesiace PN a aj hrubú mzdu mám cca 1050€-1100€. Máme dve deti
@angela85 v praxi to vidím v 90% prípadoch tak, že DP si budú musieť spraviť obaja. Dôvod: výsledok ročného zúčtovania firmy v 90% prípadov dávajú ľuďom až v apríli, čo je vlastne na podanie daňového priznania druhého z manželov už neskoro a ak to bude chcieť mať človek skôr, väčšinou jediná cesta je spraviť si DP
Velmi jednoduch povedane ze.si ten danovy bonus vlastne rozdelia.medzi.sebou.ak.jeden zaraba.prilis.malo.na to.aby ho dostal.cely alebo cast.roka.trebars.marodoval a vtedy.danovy bonus nepoberal