Našla som tento zaujímavý príspevok na nete o danovom bonuse.
http://www.blogovisko.sk/nezdanitelna-cast-zakl...
A mozem sa.opytat .....mi sme s mazelom manzelia od 27.7.2013....od 25.7.2013 som na materskej..ako sa bude ratat jemu danove?? Dostava danovy bonus kazdy mesiac na malu...a za mna mu kolko vychadza? Teda vobec nieco donastane??dakujem pekne...
Ahojte, ja mam len otazku - ak si muz da na mna odpocitatelnu polozku, mala som prijem na dohodu , to si z toho samozrejme odratame... ale z tejto dohody mi stiahli dan... mozem si aj ja podat danove priznanie aby mi tuto dan vratili? Dakujem...
@katulik851 jasné, že môžeš 🙂
@evita68 dakujem 🙂
žienky mohla by som sa opýtať, potvrdenie k daňovému priznaniu (odpočítateľná položka na manželku) sa vybavuje na sociálke? Bola som celý rok na rodičovskom príspevku, tak by sme s manželom chceli uplatniť daňový bonus na mňa. Ak áno, treba tam doniesť nejaké tlačivo, či mi dajú oni? Ďakujem 🙂
potvrdenie ze si brala rodicak ti daju na upsvare
Dobrý deň chcem sa opýtať na ten daňový bonus má aj nárok manžel ak je živnostník a ja som na RP a ked ano tak čo treba aké tlačivo a ako to vypočítam .Ďakujem.
@senka111 holky, nemýľte si daňový bonus na dieťa s nezdaniteľnou časťou na manželku.. treba veci riadne pomenovať, lebo potom človek nevie, na čo má odpovedať..
ak myslíš nezd. časť na teba, tak áno, manžel môže aj pri živnosti...tlačivo netreba žiadne... ak celý rok poberáš iba rodič. príspevok, tak max. čiastka na teba je 3735,94.. pri vysokých príjmoch živnostníka sa to ale mení, tak isto aj pri nižších.. k presnému výpočtu navedie samotné vyplnanie tlačiva Daňové priznanie typu B..
@evita68 no som to riadne dokopala, som hladala viacero vecí naraz, toto ma dosť zaujalo a chcela som to dať hned na net a takto som to dokiksovala, čo teda nemám rada, ked sa veci nenazývajú pravým menom ☹ 😒 (sa mi dokonca o tom snívalo, že som tam dala dan. bonus, no som dúfala, že to tak nie je) 😲
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ospravedlnujem sa a opravujem, SPRáVNY NáZOV TéMY mal byť:
NIE!! danový bonus na manželku od 2013
ALE SPRáVNE: odpočítatelná položka na manželku od 2013
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😎
@dnpo vyzerá to tak, že nie. Ešte som to poriadne nepozerala, priznávam, bo som chcela to nájsť priamo v zákone s čím to súvisí (predpokladám zmenili niekde nejaké slovíčko, dúfam, že nie len výklad). A tiež vlastne ak niekto pracuje, tak to vyzerá, že až od narodenia dieťaťa je nárok na odpočet (dokonca p. Mihál píše až mesiac po pôrode, čo som si myslela, že bude ako pri DB, že sa uplatí už za mesiac narodenia, ale toto bude asi inak teda. tiež som to chcela pozrieť aj inde (napr. návrh zákona, kde aj tie odôvodnenia bývajú prečo sa čo mení)
Prosim, tie mamicky, co uz maju skusenost, kolko vychadza danovy bonus v eur, ak manzelka cely predchadzajuci rok nemala ziadny prijem okrem sumy rodicovskeho prispevku - mohli by ste prosim orientacne napisat, kolko to vychadza?