Dobrý deň viete mi poradiť
Brali sme si úver v roku 2017
Muž mal vtedy 33 rokov
Je to hypotekárny úver na rekonštrukciu domu
Dá sa niečo uplatniť k daňovému priznaniu aby nám vrátili tu daň z úveru neviem presne ako sa to volá presný názov.
Ďakujem za rady.
ano, ako je vyssie uvedene, len prvych 5 rokov sa da cerpat danovy bonus a plus este nejake ine podmienky tam su, ale uz prva nie je splnena lebo ste po lehote….
a este taktiez si to smie uplatnit iba hlavny poberatel hypoteky, to neviem kto v tom case z vas bol….
@katarinaba 5 r bolo v roku 2022
@1321987 ak su splnene ostatne podmienky, tak moze muz podat dodatocne danove priznania 5 zdanovacich obdobi
@katarinaba ale roku 2017 sme podpísali zmluvu a teraz je rok 2023 a to je viac ako 5 rokov asi s toho nič nebude
@1321987 moze podat dodatocne priznanie za rok 2021, 2020, 2019.
@katarinaba fakt tak je šanca
@1321987 odporucam ist najskor do banky, ci Vam daju za tie roky potvrdenia, nasledne najst uctovnika aby zhodnotil splnenie podmienok.
@katarinaba
@katarinaba mám to potvrdenie doma
Dalsia podmienka je, ze nemoze byt refinancovany
@katarinaba mám ho doma
@katarinaba ako viete že sa dá spätne?
A hlavne bacha, týka sa to len úverov ktoré boli vzaté po 31.12.2017. Predtým bola hypotéka pre mladých, na tu sa to nevztahuje
Tiez to musi byt z banky nesmie to byt uver stavebnej sporitelne.
Dodatočne DP sa môže podať 3 roky spätne.
Ja si skôr myslím, že nemáte nárok, keďže ste si vzali hypo v príbehu roku 2017 (skôr ako 31.12.2017)
@daniela1911 v júni 2017 sme brali
@1321987 tak nemáte nárok na bonus, poriadne si skontroluj, čo to za potvrdenie z banky máte. Nezvýšila sa vám splátka ?
@daniela1911 nie
A ešte je tam podmienka výšky príjmu.
@1321987 po 31.12.2017
bonus na zaplatene uroky - je mozne cerpat prvych 5 rokov po prvom cerpani hypoteky (samozrejme, ak su splnene aj ostatne podmienky)