Ahojte, chcem sa opýtať, či môže otec detí žijúci a pracujúci v SR poberať daňový bonus na deti s trvalým pobytom v ČR, kde navštevujú školu/škôlku, muž s matkou deti niesu manželia, (netvoria ani pár), deti zverené do opatery matky, ďakujem 🙂
pravdaže nie
Nemá nárok
A musí to niekde nahlásiť? Alebo to sociálna poisťovňa automaticky urobí?
Pretože deti s matkou zili doteraz na SR a aj keď nežili v jednej domácnosti, ale mali rovnaký trvalý pobyt v ich predchadzajucom dome (otec žil inde), a už sa presťahovali, čiže za tento rok sa ešte daňový bonus nevyplácali, keďže to majú vyplácané raz ročne.. čiže bude vyplatený až budúci rok.
Ak to správne chápem, tak bude vyplatený len za mesiace, kedy ešte mali všetci na jednej adrese trvalý pobyt? Pretože do marca mali trvalý pobyt ešte v SR a od apríla otec trvalý pobyt SR a matka s deťmi CR
To chápem, ale aj napriek tomu daňový bonus mu vyplatili, aj keď už nežijú spolu..
Veď práve tu o to ide, nemôže z toho vzniknúť problém?
A oni to ako skúmajú?
Ďakujem za vysvetlenie, ja som z toho úplný jeleň :D
No stále nechápem, že ako to ten daňový úrad zisti, či príde domov a overí si to, alebo ako.. pretože pokial to otec deti nemahlasi, tak sa to nemajú ako dozvedieť ani v zamestnaní, ani na daňovom úrade
Mne áno stačí, ja tomu úplne rozumiem a preto mi to hlava neberie, že sa na to ešte neprišlo 🙂
@96sofia96 treba ho nahlásiť na Finančnej správe. Tí si s ním poradia 🙂
@96sofia96 na SK je podmienka
SPOLOČNÁ DOMÁCNOSŤ čo oni nie sú. Chlap nemá nárok na DB.