Ahojte mamičky neviete mi poradiť ohľadom daňového priznania. V roku 2013 som do júna pracovala a od júla som na MD. Žijem s priateľom kt. minulý rok nepracoval, vedela by som si uplatniť daňový bonus na dieťa za minulý rok ja v daňovom priznaní keď sa mi malý narodil v auguste. Viem, že nejakú daň za minulý rok by mi mali vrátiť ale neviem ako je to s bonusom. Ďakujem
Tak toľko som mala aj viac tak potom si ho teda môžem uplatniť ....
kocky mozem sa aj ja spytat?od jula 2013 som na PN-ke,pre tehotenstvo.do jula som poberala u zamestnavatela bonus na deti.ale od jula com na pn-ke,tak nic.a teraz ked si podam danove priznanie,mam nan narok od toho jula,pocas pnky?prosim poradte mi.lebo na danovom mi povedali ze mam narok,ale moc som ju nepochopila a zamestnavatel povedal ze nemam.tak teraz fakt neviem.
@eldiablo231 no veď v prvom príspevku máš napísané, aká je podmienka
@evita68 no viem,to som citala,ale ja som bonus poberala do toho jula,ale od augusta uz nie,lebo som sla na Pn.a za obodobie pnkovania,ci mam na rok🙂to neviem.
@eldiablo231 máš tam aj odpoveď.. máš nárok, ak tvoj príjem bol minimálne 2026,20
@evita68 tak do jula som ho mala.tak narok mam.a nevies prosim ta kto mi vyplati?zamestnavatel alebo dan.urad?lebo ja som volala do roboty,a povedali mi ze nemam narok,to ma klamali?
@eldiablo231 požiadala si zamestnávateľa o ročné zúčt. dane? ak áno, tak odtiaľ.. ja neviem, či ta klamali, opýtaj sa ich prečo to tvrdia.. podmienku nároku vieš..
@evita68 ano,oni mi ho robili kazdy rok,ved v piatok tam idem,tak sa spytam.vdaka ti za info.si moc mila🙂
@dentim je zákonom stanovená podmienka dosiahnutia zdaniteľného príjmu vo výške 6-násobku minimálnej mzdy pre rok 2013 predstavuje sumu 2 026,20 €. inak na daňový bonus nemáš nárok