Daňový bonus na dieťa v daňovom priznaní

dentim
7. feb 2014

Ahojte mamičky neviete mi poradiť ohľadom daňového priznania. V roku 2013 som do júna pracovala a od júla som na MD. Žijem s priateľom kt. minulý rok nepracoval, vedela by som si uplatniť daňový bonus na dieťa za minulý rok ja v daňovom priznaní keď sa mi malý narodil v auguste. Viem, že nejakú daň za minulý rok by mi mali vrátiť ale neviem ako je to s bonusom. Ďakujem

majusqa77
7. feb 2014

@dentim je zákonom stanovená podmienka dosiahnutia zdaniteľného príjmu vo výške 6-násobku minimálnej mzdy pre rok 2013 predstavuje sumu 2 026,20 €. inak na daňový bonus nemáš nárok

dentim
autor
7. feb 2014

Tak toľko som mala aj viac tak potom si ho teda môžem uplatniť ....

dentim
autor
7. feb 2014

@majusqa77 Mzdu som mala za rok 2013 vyššiu tak tým pádom potom môžem aj keď sa malý narodil som bola na MD? Ja tým daniam vôbec nerozumiem.

dentim
autor
7. feb 2014

@majusqa77 Volala som mzdárke a ona mi potvrdila, že bonus mi bude vrátený ak o to požiadam v ročnom zúčtovaní dane. a odovzdám čestné prehlásenie od môjho priateľa, že bonus nepoberal. Ale ďakujem za odpoveď.

majusqa77
7. feb 2014

@dentim prepac, nebola som tu. v zakone nieje povedane, kedy to mas zarobit, len ze v danom roku. takze ak si presiahla danu sumu, za 8-12/2013 mas narok na doplatenie bonusu

eldiablo231
12. feb 2014

kocky mozem sa aj ja spytat?od jula 2013 som na PN-ke,pre tehotenstvo.do jula som poberala u zamestnavatela bonus na deti.ale od jula com na pn-ke,tak nic.a teraz ked si podam danove priznanie,mam nan narok od toho jula,pocas pnky?prosim poradte mi.lebo na danovom mi povedali ze mam narok,ale moc som ju nepochopila a zamestnavatel povedal ze nemam.tak teraz fakt neviem.

evita68
12. feb 2014

@eldiablo231 no veď v prvom príspevku máš napísané, aká je podmienka

eldiablo231
12. feb 2014

@evita68 no viem,to som citala,ale ja som bonus poberala do toho jula,ale od augusta uz nie,lebo som sla na Pn.a za obodobie pnkovania,ci mam na rok🙂to neviem.

evita68
12. feb 2014

@eldiablo231 máš tam aj odpoveď.. máš nárok, ak tvoj príjem bol minimálne 2026,20

eldiablo231
12. feb 2014

@evita68 tak do jula som ho mala.tak narok mam.a nevies prosim ta kto mi vyplati?zamestnavatel alebo dan.urad?lebo ja som volala do roboty,a povedali mi ze nemam narok,to ma klamali?

evita68
12. feb 2014

@eldiablo231 požiadala si zamestnávateľa o ročné zúčt. dane? ak áno, tak odtiaľ.. ja neviem, či ta klamali, opýtaj sa ich prečo to tvrdia.. podmienku nároku vieš..

eldiablo231
12. feb 2014

@evita68 ano,oni mi ho robili kazdy rok,ved v piatok tam idem,tak sa spytam.vdaka ti za info.si moc mila🙂