Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom daňového bonusu. Chcela by som len vedieť či sa výška daňového bonusu počíta podľa hrubej mzdy ktorú mám na výplatnej páske, čiže z toho čo reálne zarobím a odvediem do štátu. Lebo ja som vždy vedela že je to počítane z toho, ale kamoška sa so mnou háda že nie, že je to z toho akú hrubú mzdu mám napísanú na zmluve. Čo je podľa mňa blbosť keď na výplatnej páske mám hrubú mzdu okolo 1200-1300 eur a reálne platím odvody z tejto sumy, no na zmluve mám hrubú mzdu len 850. Ďakujem krásne za odpovede aj keď som presvedčená o tom že ja mám pravdu, len jej tu chcem ukázať aj názor niekoho iného nakoľko sa na mňa urazila že som jej povedala že to tak nie je a že to čo hovorí je blbosť 🙂
Mas ty pravdu. Mnohi maju mzdu zaklad + pohybliva zlozka podla vykonu/obratu. To by sa ako bralo, ak by mala pravdu kamoska?
jasne ze mas ty pravdu,vsak z toho čo odvazdas statu co mas real hrubu mzdu teda co pises tych 1200-1300,ved pracovnu zmluvu kde teda mas ako uvadas 850 nikam neposielas,ani ju okrem teba a zamestanavatela nikto nevidel,tedam nikam sa neposiela na urady.
ty máš pravdu. Kamoške poraď nech si doplní vzdelanie keď chce rady rozdávať.