Daňový bonus

3. dec 2022

Ako to.funguje . Pracujem od 4.11 .2022.dve deti môže mi ho zamestnávateľ vyplatiť aj za november a december keď výplata je koncom mesiaca novembra v pondelok by som mu dal rodné listy detí ďakujem za vysvetlenie

martinkatinka
3. dec 2022

Mozes si to dat buduci rok v rocnom zuctovani.

autor
3. dec 2022

@martinkatinka nevychádza nám to kvôli nízkemu príjmu nedosiahnem 6 násobok minimálnej mzdy

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. dec 2022

@mamula20 ďakujem myslíš že budú mať problém vyplatiť za november?

kaja01
3. dec 2022

Ak striktne dodrzuju zakon tak november nevyplatia.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavkadi
3. dec 2022

Ak ešte nespracovali výplaty, tak ti kľudne môžu vyplatiť aj za november, keď predložis rodné listy detí a ak chodia na SŠ aj potvrdenie o návšteve školy. Ak už sú uzavreté výplaty za november, poziadaj si aj tak a vyplatia ti potom v ročnom zúčtovaní.

daniela1911
3. dec 2022

Máš dostačujúci príjem? Píšeš že nie..

autor
3. dec 2022

@mamula20 tak od 1.11 do 3.11 je dohoda a pdn4.11 zmluva stále ten istý zamestnávateľ

slavkadi
3. dec 2022

Autorka - od 1.7. nie je podmienkou nároku na DB na dieťa min.prijem 6 násobku min.mzdy, keďže sa počíta % z vymeriavacieho základu, takže môžeš požiadať o mesačne vyplácanie po novom. V ročnom zúčtovaní ti potom doplatia na čo si mala nárok a nebolo ti ešte vyplatené.

slavkadi
3. dec 2022

Podpises daňové vyhlásenie a doložíš rodné listy.

autor
3. dec 2022

@slavkadi čiže aj môj celoročný príjem bude do Max 3000€ v hrubom viac nie tak môžem si dať urobiť daňové priznanie?
Čiže ak si dám mesačne ten november mi už asi nevyplatia však

slavkadi
3. dec 2022

Autorka - https://rodinna-kalkulacka.institutfinancnejpol...
Áno v ročnom zúčtovaní dane vám doplatia DB, na ktorý máte nárok. Ak za november už nestihne zamestnávateľ zapracovať do výplaty, vyplatí sa v ročnom zúčtovaní. Len mu chodte podpísať v daňovom vyhlásení, že si uplatnujete DB na deti. Koľko rokov majú deti, nepoberate dotáciu na stravu v škôlke/škole?

autor
3. dec 2022

@slavkadi ďakujem za info staršia má 10 mladšia 11m . Čiže si môžme urobiť daňové priznanie aj napriek tomu že nemáme 6nasobok minimálnej mzdy ano ?.ste zlatá že mi to vysvetľujete ďakujem, vám ❤️

slavkadi
3. dec 2022

Áno buď daňové priznanie alebo požiadate zamestnávateľa o ročné zúčtovanie ak ste nemala iné príjmy len zo zamestnania. Ešte sa vám aj vráti zaplatená daň, lebo si uplatníte nezdaniteľnú časť na daňovníka za celý rok.