Pekný deň žienky, muž je živnostník a za minulý rok 2022 ešte nemal daňové priznanie, účtovníčka mu to ešte nerobila lebo ze ma čas. Ma firmu, ktorá mu robí účtovníctvo takže nie nejaká domáca účtovníčka. Vraj si dala odklad a teraz v juli mu to mala podat. Mňa zaujíma ako to je s daňovým bonusom. Lebo keď je 120€ mesačne tak za rok je to pekná suma a mala by byť vyplatená po podaní daňového priznania.. Alebo živnostník nemá nárok na taky vysoky daňový bonus? Dakujem za každú radu a vysvetlenie. Pekný deň 🙂
Mal tvoj muž príjmy zo zahraničia? Lebo ak nie tak daňové priznanie podávať v júli je poriadne už po.
Tvoj muž nevie aký mal zisk za rok22 aké DP podal za vlaňajší rok? Či mal vôbec zisk, či mu majú vyplatiť bonus? Tak by mal vymeniť účtovníčku.
@mamina7070 Prosím, nerozprávaj blbosti, doštuduj si zákon o dani z príjmov, keď chceš radiť.
Odklad pri tuzemnských príjmoch sa dá dať max. do 30.6. ak má daňovník príjmy zo zahraničia, tak môže požiadať o odklad do 30.9. Ak mal vyššie príjmy, tak daňový bonus mu v daňovom priznaní uplatní a manžel nezaplatí tak vysokú daň akoby platil, keby si daňový bonus neuplatnil. Ak mal príjmy vyššie tak mu daňový bonus vrátia.
@mamina7070 dufam, ze nikomu danove priznanie nerobis....tisice zivnostnikov by zaplakalo
@mamina7070 skús si naštudovať čo je daňový bonus
Oň sa znižuje daň k úhrade alebo je vyplatený
Živnostník si DB na dieťa uplatňuje ročne v daňovom priznaní
Autorka: Odklad daňového priznania je do 30.06., ak ho ešte nemá podané ste po termíne a môže dostač pokutu.
Daňový bonus na dieťa si uplatňuje v daňovom priznaní, v roku 2022 to nebolo 120 Eur.
Preštuduj na Google ... je tam dosť info
Ďakujem všetkým veľmi pekne. Pochopila som 🙂 tak dúfam ze účtovníčka nebola tak mimo ze mu to nepodala do 30.6. Zajtra jej zavolá. Keby aj poda tak by zrejme financie nabehli až teraz v auguste. Neviem aku lehotu má štát na spracovanie a pripadne vyplatenie.
Lehota na vyplatenie je 40 dní od 30.06.
Lehota je do 40 dni od datumu, do ktoreho bol odklad. A teda, ak to podala neskoro, tak nie, ze moze dostat pokutu, ale dostane pokutu.
Ahoj, tiež som mala odklad. 19.7. mi prišiel bonus na účet. Mam pocit ze účtovníčka niečo presvihla.
@kabinka11 a podávala si 30.6.?
Áno
@mamina7070 to si napísala hlúposť 🤷♀️ jasné, že aj živnostník má nárok na daňový bonus.
skus si najprv nastudovat co je danovy bonus v skratke je to ulava z dane z prijmu
tj zivnostnikovi nemaju vobec co vracat kedze neplati preddavky ako zamestnanec