Daňové priznanie za rok 2022

30. jan 2024

Ahojte, píšem anonymne, lebo sa trošku hanbím a je to moja chyba, čo sa stalo. Aktuálne som na RD, bola som vybaviť potvrdenie o poberaní rodičovského príspevku kvôli ročnému zúčtovaniu dane pre manžela. Uvedomila som si, že minulý rok som žiadne takéto tlačivo vybavovať nebola, ja som na to úplne zabudla. R. 2023 som bola celý rok na RD (to som teraz vybavila potvrdenie pre manžela do práce). V r. 2022 som bola PN (rizikové tehotenstvo) od 1. 1. do 9. 3. Dňa 10. 3. 2022 som nastúpila na MD, ktorá trvala do začiatku novembra. Potom som prešla na RD. Môj pracovný pomer spred MD stále trvá, plánujem sa tam po ukončení RD vrátiť. Viete mi prosím niekto poradiť, či a čo mám robiť, ak som za r. 2022 nikde neriešila daňové priznanie? Nič do mňa nechceli v mojej práci, ani som nevybavovala žiadne potvrdenie pre manžela do jeho práce. Ďakujem pekne.

lucka_ke
30. jan 2024

za 2022 si nemala žiadne zdaniteľné príjmy čiže ani povinnosť podávať daňové priznanie... ani muž by si na teba nemohol nič odpočítať, lebo PN, MD sa považuje za vlastný príjem manželky v tomto prípade (aj keď sa nezdaňuje)

autor
30. jan 2024

@lucka_ke Ďakujem veľmi pekne za radu. Až mi odľahlo 😊