Dobrý deň, chcem sa opýtať. Minulý rok som bola do augusta študentkou. V septembri som pracovala na dohodu a od októbra do decembra riadne na pracovnú zmluvu. Príjem nebol vyšší ako 1901 eur. Mám si podávať daňové priznanie ? vôbec neviem čo mám robiť a čo nie. Lebo počula som o dobrovoľnom podaní že aj z toho môžem niečo dostať. Ďakujem
mas potvrdenie z dohody a z prace o prijme?tam mas vycislenu dan,ktora bola za teba zaplatena.Podavat DP nemusis,ale mozes a tato dan Ti bude vratena. 😉
1901eur..
mozno by bolo v tvojom zaujme podat dobrovolne danove priznanie a vratili by ti dan co si zaplatila
Potvrdenie z dohody nemam, to som odniesla na urad... ale dohodu som mala len na 45 eur na to papieri. Čiže nič moc. A z pracovnej zmluvy mám všetko. takže si dobrovoľne možem dať ano ? a to čo k tomu všetko potrebujem ? vypisať ten formular a čo ešte ?
@jullietka tu máš všetky informácie. https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d...
ak si zaplatila zálohu na daň a tvoj základ dane bol v roku 2014 nižší ako nezdaniteľná časť základu dane túto zálohu ti vrátia. všetky potrebné údaje máš uvedené na potvrdení o zdaniteľnej mzde od tvojho zamestnávateľa. treba si prečítať návod na internete. ťažko ti takto na diaľku poradiť. poprípade treba ísť na daňový úrad určite ti veľmi radi poradia s vyplnením 🙂
ja som bola na volbach to je 42 eur zdanili mi/zobrali mi/7 eur , plus ostatne odvody
a podavam danove priznanie,mne nikto neda 7 eur zadarmo,urobim si ho podla internetu
Už som sa poradila zo susedkou, ona robí daňové , Ďakujem za odpovede 🙂
ahoj z dohody ti určite stiahli preddavky na daň, z pracovného pomeru - ak si nepodpísala prehlásenie tiež. tieto preddavky ti vrátia - máš nárok na nezdaniteľnú čiastku za celý rok - eur 3803,33. všetky info máš na potvrdení o zdaniteľnej mzde za dohodu aj za pracovnú zmluvu. určite si podaj tvoje zálohy ti vrátia.