Ahojte, prosím o radu. Robím kamarátovi daňové priznanie z Rakúska. Vždy som robila Nemecké daňové z potvrdenia o príjme, no problém je v tom, že on má len výplatné pásky. A neviem čo mám dať do riadku 32? Mal niekto s niečim takým skúsenosť. Mám tu uvedené SV-sociálne poistenie. LSt -daň zo mzdy. Ak by mi niekto poradil bola by som strašne vďačná. Ďakujem 😨 ☹
No len to je problém že to nevybavíme do konca marca. Ja len nerozumiem čo je Lst. Teda je to daň zo mzdy predpokladam ale neviem ci to m am zapisat do vydavkov ci nie :/
LS su Lohnsteuer, na kazdej vyplatnej paske mas napisane kolko Lohnsteuer za nho jeho zamestnavatel odovzdaval @daniela2022
a do konca marca to vybavit nemusis. V Rakusku sa moze danove priznanie podat kedykolvek pocas roka (aj v novembri) a dokonca 5 rokov spätne @daniela2022
@pampuliska ďakujem pekne 🙂 no len to vlastne chceme podať na slovensku daňove priznanie. takže podla toho čo pises da LS do vydavkov tiež?
Ďakujem
ano, da sa podat aj na Slovensku, len je to o *trochu* komplikovanejsie 🙂 @daniela2022. Nemam s tym skusenosti, len som pocula
ahojte vie mi niekto preloziť potvrdenie o prijem z AT
210
220
225
230
245
260
Idealne keby mal formular L16, co je vlastne potvrdenie o prijmoch ktory mu vystavi zamestnavatel. Tam mas presne rozpisane kolko bol hruby prijem kolko poistenie (SV) a kolko dan. Do r.32 sa zadava prave ten hruby prijem