prosim vas viete mi poradiť,pôjdem robiť danove prvy krat a neviem ako prenajimam garzonku prijem je 1200eur a výdavky su 430eur dočitala som sa že sa môže prijem ponížiť o 500eur a rovnako aj výdavky tak to bude 1200-500 =700,a ako ponižim tych 430 to budu potom výdavky 0 a budem platiuť aj dan vie mi to niekto vyratať,vopred dakujem😉
Výdavky ponizis takym pomerom, ako su ponizene prijmy po odratani 500 EUR, cize 700:1200=0,583. Tymto nasobis výdavky, t.j. 430*0,583=250,69 EUR. Prijmy budu 700 a výdavky budu 250,69 EUR.
prenajimam bez živnosti a iny zdanitelny prijem nemam
Ako sa da prist na to ak niekto nieco na cuerno prenajima???
Pozor kedy si to DIC pojdes vybavit. Musis si to ist do konca kalendarneho mesiaca, kedy si zacinala prenjimat. Ja som zacala v decembri 2014. Kedze danove sa podava v marci, sla som vo februari na danove zaregistrovat sa. Teta mi s usklabkom povedala, ze budem platit pokutu za omeskanie. V decembri toho rokou, cize po 3 rokoch mi prisla pokuta 60 eur zaomeskanie - cely januar a 8 dni z februara. Vraj je to ta najnizsia mozna. Najvyssia je 20000 - napisali do rozhodnutia. Cele zle to je. Keby som to robila na cierno ako 80% tak usetrim 60 eur. Aaach.
s tymto opatrne, kazdy uctovnik ti povie inak. 500 eur sa odratava ak sa jedna o prilezitostny prijem, co prenajom nieje.
Mas este nejake dalsie zdanitelne prijmy?