Dobrý deň. Chcem sa opýtať , keď si sam vybavujem daňové priznanie , čo všetko okrem samotného daňového priznania musím poslať? Minulý rok som robil 7 mesiacov 5 som bol na úrade práce , a terajší zamestnávateľ mi nerobí priznanie . Musím priložiť niečo z úradu práce alebo ? Čo všetko musím priložiť ďakujem .
@zic prepac, ale co to trepes? ake rocne zuctovanie? Ake DP typ B? Kde pise, ze je zivnostnik? Nevies, nerad!
@peter1peter9 podla uvedeneho si mal prijmy len zo zamestnania. Pripadna podpora nie je zdanitelnym prijmom, ta do DP nejde. Vypisuje DP typ A a prilohou bude len potvrdenie o zdanitelnej mzde od vsetkych zamestnavatelov, ktorych si mal v roku 2022.
@anos18 ďakujem za odpoveď. Takže okrem týchto dvoch veci nemusím prikladať nič iné ? Aj keď som bol na úrade práce a bral som podporu ? Ďakujem . A ano bol som zamestnaný a čisto prijem zo závislej činnosti , čiže som si už vyplnil typ A
@katarinaba ďakujem
@peter1peter9 nie z úradu práce nemusís, ako písala @katarinaba
mea culpa, pomylil som si to s vyplnanim danoveho pri prenajme nehnutelnosti...
@peter1peter9 a nemusíš prikladať ani potvrdenie o evidencii z UP, keď chces, môžeš to dať navyše ako prílohu. Niekedy to zvyknem písať ako sú osobitne záznamy do toho bieleho polička, že bol som evidovaný na UP od do