Daňové priznanie počas materskej

adelltri
16. mar 2015

Ahojte žienky,idem si k vám po radu.Minulí rok som bola do konca Septembra ešte zamestnaná,no od Oktobra do konca roka som už bola na materskej.Do toho sept. mi aj poslali zo zamestnania papier na danové,len teraz neviem ako mám vydokladovat ten zvyšok,to znamená Okt.,Nov., a Dec.Mám si ísť pýtať potvrdenie na úrad či ako? Dakujem pekne za každú cennú radu.

simca06022011
16. mar 2015

@adelltri A prečo ci si nedala žiadosť na vykonanie RZD zamestnavatelovi? Mala by si pokoj.
Dokaldovat to netreba specialne, pochyujem ze treba doklad z nejakeho uradu... ja som napisal vyhlasenie (no ale to bolo uz davno🙂), prijem z MD do zakladu dane aj tak nejde. Vyrata sa to normalne podla potvrdenia od zamestanvatela. Danove priznanie typ A. Netreba tam nic viac

tajka1986
16. mar 2015

Mala si poziadat o RZ zamestnavatela. Teraz vsak uz nic s tym neurobis. Uz len vypisat tlacivo typ A a doplnit udaje z potvrdenia co ti dal zamestnavatel. Ine do danoveho nevypisujes,materska a rodicak sa nezdanuju.

tajka1986
16. mar 2015

@simca06022011 haha az teraz som si vsimla ze v podstate som napisala to iste co ty len v ruzovom 😀

adelltri
autor
16. mar 2015

Aha tak dakujem pekne.No vôbec som nevedela ako to chodi,danove mi vzdy robil zamestnavatel tak som sa nestarala a tehotna som bola prvy krat hihi tak preto...a este čo je RZD,viem asi ma máte za trubku ale tak aspon budem vediet nabudúce.No a nepožiadala som preto,lebo som nevedela a aj som dlho ležala v nemocke a vtedy som neriešila nič len mojich troch drobcov a vôbec ma nenapadlo riešit danové :-/ a keby si to idem vyžiadat teraz,neurobia mi to?

tajka1986
16. mar 2015

@adelltri no takto...povinnost vykonat rocne zuctovanie dane RZD v skratke,.a zamestnavatel do 2.4.2015. Ak si kamoska s uctovnickou,este to mozno nejak ukecas. Ale psssst nic som nepovedala🙂 Alebo si vezmi papiere,danove tlacivo a popros na danovom o pomoc pri vyplneni. V PD mali roky dozadu jednu pani zamestankynu danoveho a ta pomahala s vyplnanim tlaciv takym co potrebovali. Ale v pohodke zvladnes aj sama si myslim ked sa na to v pokoji pozries.

tajka1986
16. mar 2015

@adelltri ja trubka prepac asi mam zly kalendar🙂 povinnost je do konca marcaaaa

adelltri
autor
16. mar 2015

@tajka1986 😉 psssst tak dakujem velmi pekne,idem to skúsit ukecať.Ste tu super 🙂

adelltri
autor
16. mar 2015

Ano ano,aj ja som si uvedomila,nevadí,aspon viem že tlačivo A mam vyplnovať.Aj tak dakujem 😉