Ahojte. Chcem sa opýtať ako je to s danovým priznaním, ked pracuje na rakúsku zivnost opatrovatelka v rakúsku. Konkrétne ma zaujíma či aj TAXIKOSTEN (náklady na taxík) A VERSICHERUNG (poistenie) tiež zahrnúť do príjmov, lebo to dostáva normálne zaplatené spolu aj s výplatou. dakujem za rady
Ak si marodovala, aj marodka je prijem, len ak presiahnes dlzku marodovania cez 48 dni, tak toto uz nespada potom ,ta dlhodoba marodka, do prijimov.
@mamulka211 dakujem za odpoved, chcem sa este opýtat ako to teda je ked si uplatnujem vydavky 40% z prijmov. tak potom taxikosten nepocitam vlastne nikde? cize do prijmov si zaratam vyplatu + poistenie? marodovala som, ale to som bola este zamestnana tu na slovensku? to tiez musim ist pýtat papier do sociálnej a zarátat to do príjmov? dakujem pekne za odpoved
@lennkka17 ak si bola zamestnana na slovensku a ta marodka ti plynula zo zamestnania, tak potrebujes potvrdenie o prijme od tvojho byvaleho zamestnavatela.
ahojte baby 🙂 prosim Vas snazim sa mamine vyplnit DP a tiez robi v rakusku operku...takze dam mormalne prijem -vydavky (420eur za mesiac) - odvody... len ako mam vynat, aby sa ta dan neplatila? dakujem moc,moc 🙂
taxikosten je vydaj a poistenie je aj prijem aj vydaj, najprv ho zahrnies do prijimov potom aj do vydajov.