Daňové priznanie opatrovateľky v Rakúsku

lennkka17
25. mar 2015

Ahojte. Chcem sa opýtať ako je to s danovým priznaním, ked pracuje na rakúsku zivnost opatrovatelka v rakúsku. Konkrétne ma zaujíma či aj TAXIKOSTEN (náklady na taxík) A VERSICHERUNG (poistenie) tiež zahrnúť do príjmov, lebo to dostáva normálne zaplatené spolu aj s výplatou. dakujem za rady

mamulka211
26. mar 2015

taxikosten je vydaj a poistenie je aj prijem aj vydaj, najprv ho zahrnies do prijimov potom aj do vydajov.

mamulka211
26. mar 2015

Ak si marodovala, aj marodka je prijem, len ak presiahnes dlzku marodovania cez 48 dni, tak toto uz nespada potom ,ta dlhodoba marodka, do prijimov.

lennkka17
autor
26. mar 2015

@mamulka211 dakujem za odpoved, chcem sa este opýtat ako to teda je ked si uplatnujem vydavky 40% z prijmov. tak potom taxikosten nepocitam vlastne nikde? cize do prijmov si zaratam vyplatu + poistenie? marodovala som, ale to som bola este zamestnana tu na slovensku? to tiez musim ist pýtat papier do sociálnej a zarátat to do príjmov? dakujem pekne za odpoved

maslenka47
26. mar 2015

@lennkka17 ak si bola zamestnana na slovensku a ta marodka ti plynula zo zamestnania, tak potrebujes potvrdenie o prijme od tvojho byvaleho zamestnavatela.

evita68
26. mar 2015

@lennkka17 Daj do výdavkov iba paušálne výdavky+odvody, veď to aj tak vyjímaš v DP, takže dane tu platiť z príjmu v AT nebudeš..

kacenka_6
27. mar 2015

ahojte baby 🙂 prosim Vas snazim sa mamine vyplnit DP a tiez robi v rakusku operku...takze dam mormalne prijem -vydavky (420eur za mesiac) - odvody... len ako mam vynat, aby sa ta dan neplatila? dakujem moc,moc 🙂