Ahojte mamicky. potrebujem poradiť... 17.12.2015 som sla na rizikove a do 31.1.2016 som bola zamestnana vo firme, potom ma prepustili... PN nadalej trvala az do materskej dovolenky. Cize som nezamestnana na meterskej dovolenke.Mam si poziadat o danove priznanie? alebo automaticky spadam pod UPSVaR a socialnu poistovnu, ktora mi dane automaticky spravi? Veľmi dakujem 🙂
Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby je povinný podať každý daňovník, ktorého zdaniteľné príjmy za rok 2016 boli vyššie ako 1901,67 EUR. Takže ty nemusíš.
Prosim, chod na urad prace a poziadaj ich, nech ti urobia danove a zober aj kameru a natacaj to, chcem vidiet vyraz zamestnanca 😀
Automaticky ti dane neurobi nik, aj v zamestani o to musis poziadat a podpisat papiere. A ziadny urad za teba priznanie neurobi, na to rovno zabudni, jedine sama, alebo ak mas niekoho v okoli, kto to vie
A ešte dávvky, ktoré žena dostáva počas materskej a rodičovskej dovolenky, sú od dane z príjmov oslobodené a nie sú predmetom ročného vyrovnania daňovej povinnosti.
Stačilo ti dať do Googlu "Kto robí daňové priznanie", 10 min. na prečítanie a nemusíš sa tu zosmiešňovať 🙂
Prepacte, som na 1. materskej, takze nemozem byt nejaka moc. mudra... kazdopadne dakujem za vsetky odpovede. Mne sa jedna o Pn ked som bola nezamestnana na rizikovom, ci aj z toho sa to pocita... 🙂
@simulienka9 Aha, takže žena na materskej - je vlastne hlúpa žena. Dobre napísané.😂
PN,MD, OČR, RP nie sú zdaniteľným príjmom. Ostatné ti tu už bolo napísané.
@moni244 Inak toto by fakt stálo za to - natočiť to.......😉
nikto ti dane automaticky nespravi a uz vobec nie up alebo sp.
Ak si nemala ziadny zdanitelny prijem, danove robit nemusis