Daňové priznanie, keď som nezamestnaná

simulienka9
29. jan 2017

Ahojte mamicky. potrebujem poradiť... 17.12.2015 som sla na rizikove a do 31.1.2016 som bola zamestnana vo firme, potom ma prepustili... PN nadalej trvala az do materskej dovolenky. Cize som nezamestnana na meterskej dovolenke.Mam si poziadat o danove priznanie? alebo automaticky spadam pod UPSVaR a socialnu poistovnu, ktora mi dane automaticky spravi? Veľmi dakujem 🙂

majusqa77
29. jan 2017

nikto ti dane automaticky nespravi a uz vobec nie up alebo sp.
Ak si nemala ziadny zdanitelny prijem, danove robit nemusis

lienocka73
29. jan 2017

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby je povinný podať každý daňovník, ktorého zdaniteľné príjmy za rok 2016 boli vyššie ako 1901,67 EUR. Takže ty nemusíš.

moni244
29. jan 2017

Prosim, chod na urad prace a poziadaj ich, nech ti urobia danove a zober aj kameru a natacaj to, chcem vidiet vyraz zamestnanca 😀
Automaticky ti dane neurobi nik, aj v zamestani o to musis poziadat a podpisat papiere. A ziadny urad za teba priznanie neurobi, na to rovno zabudni, jedine sama, alebo ak mas niekoho v okoli, kto to vie

lienocka73
29. jan 2017

A ešte dávvky, ktoré žena dostáva počas materskej a rodičovskej dovolenky, sú od dane z príjmov oslobodené a nie sú predmetom ročného vyrovnania daňovej povinnosti.

oli18
29. jan 2017

Stačilo ti dať do Googlu "Kto robí daňové priznanie", 10 min. na prečítanie a nemusíš sa tu zosmiešňovať 🙂

simulienka9
autor
29. jan 2017

Prepacte, som na 1. materskej, takze nemozem byt nejaka moc. mudra... kazdopadne dakujem za vsetky odpovede. Mne sa jedna o Pn ked som bola nezamestnana na rizikovom, ci aj z toho sa to pocita... 🙂

evittam
30. jan 2017

@simulienka9 Aha, takže žena na materskej - je vlastne hlúpa žena. Dobre napísané.😂
PN,MD, OČR, RP nie sú zdaniteľným príjmom. Ostatné ti tu už bolo napísané.
@moni244 Inak toto by fakt stálo za to - natočiť to.......😉