Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať na jednu vec, idem si podať danové priznanie za minulý rok kedže som bola viackrát vo volebnej komisii a strhli mi daň, momentálne som však nezamestnaná, tak sa chcem opýtať, k daňovému priznaniu mám nejaký papier doložiť z úradu, či nie, ale podľa mňa bude treba nejaký papier, myslíte si že stačí ked si vypýtam o tom že som v evidencii UPSVaR ďakujem 😉
určite to budú vyžadovať, "prázdne" mesiace odomňa žiadali, jeden rok dokonca, ked som nebola v evidencii úradu, žiadali vypísanie čestného prehlásenia, že som nikde nebola zamestnaná
určite ho chceli ...
pred 2 - 3 rokmi
aj tento rok určite pôjde po potvrdenie o evidencii za minulý rok o januára do pol februára.
neviem ako na daňovom u vás, ale tu radi ľudí preháňajú. Ja by som na vašom mieste to potvrdenie určite priložila. je najmenej ho potom radšej vyhodiť, ked ho nebudú požadovať, ako znova bežať na úrad, ked povedia, že ho treba.
@spiska23 netreba ho, určite nie.. a keď ho od teba požadujú, spýtaj sa podľa akého zákona..
prečítaj si, niekde pod čiarou alebo v poučení na vyplnenie DP je uvedené, čo treba priložiť... vždy sú to len potvrdenia o zdaniteľných príjmoch, a pri nárokovaní na daň. bonus rodný list dieťaťa..
aj tu to máš: http://www.webnoviny.sk/ekonomika/ake-prilohy-p...
Za to, že si niečo na vašom DU vymyslia, ešte sa nemusíte nechať preháňať po úradoch..
chcela som ti dať svoju skúsenosť, ked ty však vieš čo treba, tak neviem načo sa na to pýtaš?
ja aj napriek všetkému priložím aj potvrdenie z úradu o evidencii.
veľa zdaru pri vyplnení daňového 😉
budeš potrebovať potrvdenieo príjme, ked si bola v komisii
určite papier z úradu práce, ak si bola evidovaná už vlani, kde ti vydajú potvrdenie od kedy je evidencia
taktiež potvrdenie, ak si niekde robila...
ja som toto tiež už riešila, hlavne s úradom práce, jeden rok, tak z úradu viem určite....