Ahojte 🙂 chcela by som sa spýtať som slobodna mamička na materskej dovolenke, môžem požiadať o daňové priznanie aj sama? Lebo som od viacerých kamarátok počula že dostávajú daňové priznanie cca 600-700 € , o ktoré im požiada ich manžel vo svojom zamestnaní. Daňový bonus za mňa poberá priateľ, ale že vraj sa daňové priznanie za mňa nedá poberať keď nie sme manželia. Mám v tom chauz , ďakujem za radi a skúsenosti 🙂
Nevedela som ako sa to presne vola môže to byť tá - odpočitateľná položka... plánujeme sa zosobášiť....keby sa zosobášime ešte tento rok tak môže priateľ požiadať budúci rok o odpočitateľnú položku? Ďakujem ešte raz veľmi ste mi pomohli 🙂
Tvoj prietel si moze uplatnit danový bonus na dieta ak je zapisany v rodnom liste ako otec a ty nepodavas danove priznanie, to vychadza na jedno dieta cca 250 eur (kazdy rok sa tato suma meni)ktore mu danovy urad vyplati 30 dni po podani DP, teda ak mu danovy bonus na dieta nevyplaca zamestnavatel mesacne pocas roka - to najde uvedene vo vyplatnej paske aj to moze byt ak v praci nahlasil v uctarni ze ma dieta.
ANO je nahlásení ako otec v rodnom liste, a ten daňový bonus dostávame stým nemám problém len o tej odpočtovej položke som chcela vedeť že ako to funguje a aké sú podmienky 🙂ale ďakujem
Ďakujem presne toto som chcela vedieť 🙂
Ďakujem veľmi pekne za radi 🙂
@likira no vidno ze mas chaos podla toho ako chaoticke je polozena otazka.....
podla vsetkeho myslis danovy bonus na manzela, manzelku. - tj odpocitatelna polozka, ktoru si jeden z manzelov moze uplatnit ak ten druhy nema prijem napr.
takze: teba sa to netyka, jedine ze by ste pred danovym priznanim rychlo srpavili svadbu 🙂
a priatel za teba pobera danovy bonus???? to aky prosim ta 🙂
a danove priznanie sa poberat neda - da sa len podat na danovom urade....ked chces podaj si...nemas povinnost pri tvojom prijme, ale ak sa nudis podat mozes 🙂