Daňové priznanie a invalid

junovka
14. feb 2014

Vie mi tu niekto poradit?Som na invalidnom dochodku a teraz mi prinalezi spravit danove priznanie.Problem je vtom ako to spravit, ked za minuly rok som pracovala v 3 zamestnaniach na dohodu a v jednom riadne na pracovnu zmluvu?To mam teraz si vystavit tlaciva "A " 2-krat?Dakujem.

evita68
14. feb 2014

@junovka nie, robíš iba jedno a tam zadáš príjmy od oboch zamestnávateľov.. alebo požiadaj niektorého zamestnávateľa do pondelka o ročné zúčtovanie dane

junovka
autor
14. feb 2014

@evita68 mas na mysli, aby mi vystavil papiere k danovemu priznaniu?Lebo ak ano, tak toto vsetko mam a s tymi papierami mi treba teraz ist na dan.urad si podat DP.

junovka
autor
14. feb 2014

@evita68 rocne zuctovanie preddavkov na dan uz mam

silvia123
14. feb 2014

https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...

Tu nájdeš Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti, vyplníš, pripojíš papiere od ostatných zamestnávateľov a požiadaj toho posledného o vykonanie ročného zúčtovania a nemusíš behať ty na Daňový úrad! Musíš stihnúť do 17.2.2014

junovka
autor
14. feb 2014

@silvia123 Dakujem, ale to neprichadza do uvahy, aj tak by som to nestihla.Ja problem nemam si vybehat nieco, len problem je vtom, ze neviem ako to do tlaciva "A" zadat 🙂 ...myslis, ze by na danovom mi poradili?

majusqa77
14. feb 2014

@junovka spocitas vsetky prijmy zo vsetkych potvrdeni a tak potom vpisujes do danoveho priznania. A na danovom - zalezi na koho natrafis 🙂

junovka
autor
14. feb 2014

@majusqa77 cize dokopy- z dohod aj z TPP?? 😕

silvia123
14. feb 2014

Však ak si požiadaš zamestnávateľa o ročné zúčtovanie, tak žiadne tlačivo A nevyplňaš!!! Myslím, že ti stačí ak vyplníš hlavičku tej žiadosti, zoberieš papiere od všetkých zamestnávateľov, ak si neuplatňuješ na manžela nezdanitľnú časť (jeho príjem bol väčší ako 3735,94 eura), tak mzdárka v robote nebude mať problém ti to zúčtovanie urobiť!

evita68
14. feb 2014

@junovka čo vlastne máš? potvrdenie o príjme alebo ročné zúčtovanie dane? pozri názov tlačiva, ktoré ti poslali

majusqa77
14. feb 2014

@junovka ano. Podla jednotlivych riadkov rad radom

junovka
autor
14. feb 2014

@evita68 rocne zuctovanie preddavkov na dan

evita68
14. feb 2014

@junovka no tak potom nemusíš nič, v práci ti spravili ročné zúčtovanie a tam máš výsledok, či daň platíš, alebo ti vrátia..

evita68
14. feb 2014

@junovka a ty si ich žiadala a dala si im všetky potvrdenia o príjme?

junovka
autor
14. feb 2014

@evita68 🙂 problem mam ten, ze neviem ako to zapisat do tlaciva "A", kedze mam 3 dohody a jeden TPP.

junovka
autor
14. feb 2014

@evita68 ANO, ako stale kazdy rok

evita68
14. feb 2014

@junovka čiže zamestnávateľ, ktorý ti robil ročné zúčtovanie, mal k dispozícii všetky potvrdenia o príjme, čiže aj z dohôd, aj z prac. zmluvy? v tom tlačive RZD mrkni, či v súčte príjmov sú všetky tvoje príjmy od všetkých zamestnávaateľov