Daňové priznanie

nikolik88
14. feb 2013

ahojte baby potrebujem sa poradiť podavate si niektora danove priznanie ked ste na materskej dovolenke ale pritom ste stale zamestnana?kamaratka si podava uz 2 rok a pritom je na MD a vracaju jej peniaze.ako to je mozne?

evita68
14. feb 2013

@nikolik88 ak nemáš popri materskej/rodičovskej žiadny zdanitelný príjem, daňové nepodávaš.. ak kamoška pracuje, alebo mala niečo preplatené v zamestnaní /dovolenka, odmeny/, tak je možné, že jej vyšiel preplatok dane

zmrzlinkams
14. feb 2013

ja si tiež podavam danove priznanie vlastne mi ho tento rok nebude robiť moja učtovnička v robote ale mužova to spravy a jej som hned aj poslala papiere kolko bola MD a RP za rok 2012 zo socialky a uradu prace a ona to priloži k mužovemu danovemu priznanie ako manžel ma pravo si uplatniť na mna danovu ulavu kedže som bola doma na MD a nepracovala som za cely rok 2012 a jemu budu vraciať na daniach peniaze a niekedy to vraj robi aj pekny balik čo som počula tak som zvedava ako to bude u nás minuly rok mne vracali okolo 70e v daniach lebo som bola PN rizikove a nerobila som cely rok a potom som už bola aj počas toho roku na MD a jemu vracali nejakych 40e tento rok je to ináč kedže už som tam nepracovala a malo by to byť vraj omnoho viac tak čakam čo a ako bude 🙂

dokonca napr. mama ma koleginu čo jej muž nepracuje asi 6 rokov a ona každy rok si žiada koli tomu ulavu na dani a vždy jej vratia na zaklade papierov čo si muž musi vybaviť na socke alebo kde že je nezamestnany a sa to priloži k jej dani a ona ako manželka si to može uplatniť ale toto funguje len pri manželoch 🙂