Daňové, PN a materská

9. feb 2024

Ahojtr neviete nahodou ako to je s danovym ked som bola polrok na pn a polrok na materskej? Odrobeny nemam ani jeden den.Zistovala som aj u zamestnavatela a ze dnaove si nemusim podat ale teraz ma napadlo ako to je potom s preplatkom dani, ked nepodam danove tak mi teda nebudete vyplatene ze? Alebo si moze muz uplatnit nezdanitelnu cast na mna? Dakujem za vase odpovede 🙂

poisonblu
9. feb 2024

ak si bola cely rok na PN a materskej, tak si dane neplatila predsa.. moze si manzel uplatnit za obdobie, kedy si bola na MD, ale materske sa pocita do tvojho prijmu, tak o to menej si moze uplatnit

matullienka
9. feb 2024

Keď si nič na dani nezaplatila nič ti nevrátia ani keby si si daňové spravila. Môže si na teba uplatniť odpočet manžel ak tvoja materská za rok 2023 v úhrne nepresiahla odpočítateľnú položku na manželku

zalka
9. feb 2024

Doplním ak tvoj príjem materská + PN neboli vyššie ako 4500,86e tak ten rozdiel si mng. môže uplatniť za čas kedy si bola na materskej. čiže predpokladám, že si neuplatní nič.

hannulik7488
10. feb 2024

ak si poberala peniaze za PNku a materskú, to sú štatne dávky a tie sa nezdaňujú. Čize sa ti nemá čo vrátiť...