Ahojtr neviete nahodou ako to je s danovym ked som bola polrok na pn a polrok na materskej? Odrobeny nemam ani jeden den.Zistovala som aj u zamestnavatela a ze dnaove si nemusim podat ale teraz ma napadlo ako to je potom s preplatkom dani, ked nepodam danove tak mi teda nebudete vyplatene ze? Alebo si moze muz uplatnit nezdanitelnu cast na mna? Dakujem za vase odpovede 🙂
Keď si nič na dani nezaplatila nič ti nevrátia ani keby si si daňové spravila. Môže si na teba uplatniť odpočet manžel ak tvoja materská za rok 2023 v úhrne nepresiahla odpočítateľnú položku na manželku
Doplním ak tvoj príjem materská + PN neboli vyššie ako 4500,86e tak ten rozdiel si mng. môže uplatniť za čas kedy si bola na materskej. čiže predpokladám, že si neuplatní nič.
ak si poberala peniaze za PNku a materskú, to sú štatne dávky a tie sa nezdaňujú. Čize sa ti nemá čo vrátiť...
ak si bola cely rok na PN a materskej, tak si dane neplatila predsa.. moze si manzel uplatnit za obdobie, kedy si bola na MD, ale materske sa pocita do tvojho prijmu, tak o to menej si moze uplatnit