Zdravim, sú SZČO paušalisti moc kontrolovany? Len tak uvažujem keď máme toľko veľa uradníkov či aj kontroluju subjekty SZČO.. keďže každý živnostník ktorý pracuje v zahraničí ma minimálne odvody ( tym padom minimálnu mzdu )🤭🤭
@heni10 jeden z mála určite..
nie je ich dost čo neplatia minimálne odvody. Mám IT čo pracujú pre zahraničie len z domu , a teda minimálne odvody neplatia, rovnako tak grafici , stavbyvedúci .
Môj manžel pracuje na Slovenku ale tiež robí daňové paušálne (keďže odpísať by toho veľa nemohol, pri jeho práci) a nie neplatí najnižšie odvody, aj keď áno väčšina ľudí v okolí platí minimum. Tie minimálne odvody ta niekedy môžu dobehnúť, manžel keď pracoval prvý rok ako szčo a chceli sme kúpiť drahšie auto, nevyšiel nám ani spotrebný úver naň 😂 a samozrejme PN z najnižších odvodov si ani neviem predstaviť. A potom sú tu aj také existencie, čo ani tu sociálnu neplatia, len zdravotnú, lebo áno aj takí sa nájdu a potom pred dôchodkom plaču, že síce pracovali, ale nemajú odrobene roky. (aj takých ľudí poznám
no tí ktorí platia minimalne tých je teda hooodne a je pravda podpora a nebodaj spotrebak bez spoludlžnika nehrozíí takému szco.. ako sa hovori nedaju moc štatu ani nic nedostanu skore 50:50 :D ... a je pravda potom su tam este ine esá a to su takí kt. platia len zdravotku (žiadna socialka) :D :D
Moj pracuje v zahraničí a určite nepatrí medzi “každý “takže neplatí ani minimálne odvody