Daňové a ročné zúčtovanie dane

miciatko
8. feb 2016

Prosim poradte mi.

Minuly rok som od januara do augusta pracovala v rakusku na zivnost ako opatrovatelka. Zivnost som ukoncila 31.8.2015. Od 1.9. som zacala pracovat na pracovny pomer na Slovensku. Prosim poradte mi ako mam ci nemam urobit Danove a rocne. A este nepoberala som danovy bonus ako si on poziadat . Dakujem za odpoved.

evittam
8. feb 2016

@miciatko Pracovala si na rakúsku alebo slovenskú živnosť? Ak rakúsku tak treba podať DP tam. Tu budeš mať ročné zúčtovanie zo zamestnania - požiadaj zamestnávateľa a tam vyznač aj že žiadaš daňový bonus na dieťa-prilož kópiu rodného listu.
Ak si mala slovenskú živnosť, tak si vyžiadaj od zamestnávateľa potvdenie o príjme a podaj DP sama, kde tiež vyznačíš dieťa, priložíš RL.

miciatko
autor
8. feb 2016

@evittam Pracovala som na rakusku zivnost ,podam si aj tu informativne danove ,ale za tie 4 mesiace co pracujem na SK mi urobia a vyplati bonus zamestnavatel?? a velmi dakujem za odpoved

evittam
8. feb 2016

@miciatko Ak budeš podávať informatívne DP tu, tak sprav ako som ti napísala - zahrň tam aj príjmy zo zamestnania a požiadaj o DB. Ale ak si pracovala na rakúsku živnosť - t.j., že si na SVK nemala pridelené ani IČO ani DIČ tak nemáš čo u nás podávať ako SZČO nakoľko ako SZČO si na SVK neexistovala. To je ale len úvaha-napríklad môj partner pracuje v DE ale má SVK živnosť - daňové sa mu podáva tam ale musím aj tu a zahrniem tam výsledok DP podaného v DE. Ale ak je to opačne neviem na čo by si mala podávať DP tu.

belanka
8. feb 2016

Záleží od toho, či si rezidentom SR. Na stránke finančnej správy je to presne uvedené. Ak áno, musíš tu podať DP. Môj manžel pracoval celý rok v Rakúsku, tu má trvalé bydlisko, tu podáva, ale rakúsky príjem sa vyníma, takže jeho daň tu je nulová. Ale podať musí .

miciatko
autor
8. feb 2016

Presne ako belanka pise,podat musim ale je nulove,neplatim dane

gabriellka
8. feb 2016

@miciatko ak ides podavat tak si z prace vypytaj potvrdenie o zd.prijmoch a do danoveho uvedies ze ziadas o vyplatenie danoveho bonusu + prilozis rod.listy

evita68
8. feb 2016

Daňové priznanie musíš podať aj tu, tu priznávaš celosvetové príjmy !! Nemôže ti zamestnávateľ urobiť ročné zúčtovanie..