Daň zo zisku z prenájmu

leonka26
22. mar 2017

Dobrý deň, mamičky neviem či to sme patrí ale potrebovala by som radu..Matelia bytu nám robia problémy že nás chcú vyhodiť z bytu lebo sa nám narodila dcérka že mám platiť o 80€ viac..Ale to by nám nevyšlo...Dalo by sa dať na daňový úrad že neodvádzajú daň z príjmu?..A dá sa to dať aj anonymne už sme zúfalí ďakujem za rady...A ešte čo by k tomu bolo treba..

negymama
22. mar 2017

hladajte si iny podnajom by som poradila, Myslim ze ale sa zmenil zakon, ze vypoved zo strany prenajimatela musi byt len z urcitych konkretnych dovodov...teda ze by ste neplatili dohodnuty najom, alebo by ste drzali byt v zlom stave, rusili domovy poriadok a podobne. Bohuzial ak je to ich byt, mozu vam zvysit najomne a zdovodnit to zvysenim zaloh za energie a byt. podniku, kde sa vsade urcuje preddavok podla poctu osob nezalezi ci je to novorodena ci dospely, je na vas ci to akceptujete. dokonca aj pri opravnejnej vypovedi bezi tusim 3 mes. vypovedna lehota, pozorne precitajte co mate v podmienkach zmluvy, aj ustanovenia o vypovedi ci platbe najomneho.

ak im skutocne chcete zle, tak sa naozaj da dat podnet na danovy urad, ze ten a ten byt sa prenajima bez registracie na du.

my prenajimame a sme registrovani, neoplati sa riskovat, su za to vysoke pokuty.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mihula
22. mar 2017

@leonka26 a ty ako vies,že neodvadzaju dan z príjme?By ma toto zaujimalo.Tiež mam byt v prenajme a moja podnajomnícka nema ani sajnu ci ja odvadzam danovemu uradu nieco a ako mi to vobec vychadza po odpocitaní vsetkých nakladov.
Ale toto je asi o ludoch či?

leonka26
autor
23. mar 2017

@mihula áno je to o ľuďoch...A nie o nej veď to je strašné aby to robila..Len viete nemá za čo chodiť ku kozmeticke takže potrebuje..

raszuz
23. mar 2017

@leonka26 budem hnusna teraz, ako vies, ze nema za co chodit ku kozmeticke?
Ja tiez prenajiman byt, som riadne registrovana na DU, platit dane a poviem Ti pravdu, ze po odratani realnych nakladov a hypo (sice ta sa do nakladov neberie?, ale v celkovom globale som na tom stratova ... a dalsia vec, ked som videla v akom stave je moj byt po odchode podnajomnicky so synom mi bolo do placu, steny ako ... proste grc, a to nehovorim o nabytku a inych veciach ... takze ja by som napriklad uz byt rodine s dietatom neprenajala ....

raszuz
23. mar 2017

@leonka26 a este dodatok, ja mam dve deti a mladsie ako ten chlapcek, a su dost zive, ale nemame poorypovane steny, pooblievane steny, ani doskriabany a poorypovany nabytok, rozbite umyvadlo .... a to je len zlomok ... cize aj toto je o ludoch a vazeni si veci ....

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
raszuz
23. mar 2017

@zltyslonik a to sa radsej nevyjadrujem do diskusie slecny/pani s dietatom a druhym na ceste a jej narokoch na cudzi byt ....