Daň za smetí

24. apr 2024

Bývam na chate mám tam prechodný pobyt platím smetie tam ale platím aj na trvalom bydlisku , samozrejme že na chate je to lacnejšie môžem zrušiť platenie smetia na trvalom bydlisku?

lakebabe
24. apr 2024

Žiaľ nie zákon je taky ze musíš tam kde máš trvalý plus kde prebývas. Minulý rok som sa kvôli tomu hadala niekolko mesiacov s mestským úradom kde mam trvalý pobyt pýtala som sa aj právnika a bohužiaľ

luliu
24. apr 2024

Nie, musíš platiť tak ako platis

lisymbia
25. apr 2024

Ja mám zas opačnú skúsenosť, doložila som papier že platím smetie v mieste kde žijem a pracujem, nie kde mám trvalý pobyt a nebol problém 😊

terezia323
25. apr 2024

Asi záleží od obce, lebo ja platim iba v mieste kde žijem, dali mi na mestskom úrade potvrdenie, že tam platim smeti aj s deťmi a v mieste trvalého bydliska neplatíme

luliu
25. apr 2024

@lisymbia ale platíš tam, kde žiješ a bývaš, nie niekde, kde si raz za čas a vyhovuje ti cena

lisymbia
25. apr 2024

@luliu áno ale v mieste trvalého pobytu neplatím, to som tým chcela povedať 😊 neviem ako to má autor, či žije len v mieste prechodného alebo to má len na rekreáciu

lakebabe
25. apr 2024

@luliu v mojom prípade ani nepomohlo, že byt s trvalým pobytom mam prázdny a žijem inde kde som doniesla potvrdenie o prechodnom pobyte, ze tam žijem v inom okrese. Je na to aj konkretny zákon na ten sa odvolávajú, že musíš platiť tam kde je TP aj keď tam ani nechodíš . Toto bude skor dobrá vola mesta že to tak umožňuje. Kedysi sa to dalo sestra tak nosila každý rok len potvrdenie z BA že platí tam, ale ten zákon je myslím od nejakého 2017 roku alebo tak