Ahojte, dávate si do nového roka nejaké finančné predsavzatia? aké? niečo, ako ľahšie zvládnuť celé to drahé šialenstvo, ktoré nás v 2025 čaká? Ako sa prinútite tie predsavzatia dodržať, ak si nejaké dáte? držte sa
@petush21
Jedno som si predsa len dala - budem sa snazit podporovat v minaní (restiky, umenie, dovolenky,..) iné krajiny, ako Slovensko.
Kvalita sluzieb mizerná, vsetko predrazené a teraz zvýšená DPH - ja uz nie 😉
Nezvyknem si dávať predsavzatia, ale zrovna teraz som sa rozhodla, že si začnem opäť od tohto mesiaca viesť tabuľku s rozpočtom... v minulosti mi to pomohlo dať si dokopy financie, zlepšiť hospodárenie, ale potom som od toho upustila a v poslednej dobe vnímam, že sa mi zase začali viac rozkotúľavať peniažky a chcem si na to dať väčší pozor 🙂
Nedávno som si prečítala,že od 55r. si mame užívať,čo sme doteraz zarobili...už 6 rokov meškám,tak idem na vec...
Irónia...
Jedno by som chcela ozaj dodrzat_ neplytvat jedlom ,tak uvidíme.
Ano ideme sporiť a šetriť, ficoidom ani cent navyše.
ja som si dala - ale či to dodržím? to je vo hviezdach ...
@klementinka58 to ma zaujalo, aká je to výzva ?
My sme si dali predsavzatie chodiť ešte viac na dovolenky a výlety, ale, skúšať výlety "zadarmo". Ísť na jazero, veľa vlakom, pikniky... Skúšať aj takýto typ výletov. A tým pádom viac ušetríme, lebo na výlety a dovolenky dávame strasme veľa peňazí, no radšej dám peniaze na zážitky ako na materiálne veci 🙂
urcite ano... hlavne neplytvat jedlom, minimalizmus doma (oblecenie, odstranenie veci ktore uz nie su potrebne), dovolenky a spoznavanie, znizenie hypo, najst nejaku vhodnu formu investovania...
Nie. Kupujem čo potrebujem a môžem si dovoliť
Ano dala- ze zacnem chodit na nakupy do Polska. Mam to len o tri km dalej kd nasich- lidl, billa -ale aj tak sa mi nechcelo- takze kazdu sobotu- vitat biedronka🤣😍🤣
áno, udržat mesačne platby do investovania pri nezmenenom zivotnom komforte, kedze som ich navyšil o inflaciu( aby som kupoval etf v podstate za tu istu sumu ako pred rokom v realnom vyjadreni kupnej sily)
ano od 1.1 som zacala s appkou spendee + konecne som si precitala o EFT fondoch a zalozila ucet na fondee
Nedala, ale beriem si hypoteku, tak asi obmedzim nakup knih a trochu aj potravin... (Mam v tomto "stastie", ze nemam rodinu a preto mam peniaze na konicky)
Ano, davam si na zatial no buy vyzvu, uvidime kolko vydrzime
áno, viac zarobiť a tak si postupne našetriť na zmenu bývania. Nemienim živoriť a nedopriať si čokoládu alebo raz mesačne pizzu, to je čo za život? A nakupovať minimálne som skúsila od covidu a dobehlo ma to a v novembri a v decembri tohto roku-som len nakupovala a objednávala celý voľný čas. Radšej si kúpim jedno tričko alebo posteľné naviac ako potom nemať zrazu už žiadne a kupovať po 5 kusov a potrebovať to súrne...
Ja sa správam celý život finančne gramotne, tak si predsavzatia tohto typu nedávam. Skôr si uvedomujem, že treba viac žiť a užívať si život. Je totiž sakramentsky krátky.
@jj_anka odlozis kazdy tyzden taku sumu aky je tyzden v roku. Prvy januarovy tyzden 1 euro, druhy tyzden dve eura......20 tyzden 20 eur a tak ..na konci roka tam bude nieco cez 1300e
@petush21 davam si predsavzatie byt viac minimalista a kupovat len veci, kt nam naozaj treba, cize logicky aj nieco usetrim ale nie je to primarny ciel. Tyka sa to hmotnych veci, oblecenia atd.
Na jedle, zdravotnej starostlivosti, kruzkoch pre deti a vyletoch nehodlam setrit.
@janinah ano ako pises, my sme boli teraz posledny krat na luskacika a SND vymenime za DPOH 🤷🏼♀️
@klementinka58 kedysi som to skúšala, ale december bol brutálny, vianoce plus 49€, 50€, 51€, 52€. Tak som si tých 1378€ vydelila počtom mesiacov a každý mesiac si tú sumu odložím.
ano 🙂 Viac usetrit na cestovanie, dovolenky, aby sme mohli navstivit aj menej tradicne destinacie...A dala som si 52 tyzd financnu vyzvu. Ale ci sa to podari netusim.