Dajú mi tovar na splátky, keď som na materskej?

milka1533
10. jan 2014

Ahojte chcem sa opytat som na MD a chcela by som zobrat si nejaku vec na splatky dalo by sa?ci mamickam na MD nedavaju?🙂dakujem za odpoved🙂

emmka2013
10. jan 2014

ahoj podľa zákona sa nesmie mamičkám na MD poskytovať žiadna pôžička, takže ani splátkový predaj, ale sú nebankovky typu kešovka apod....ktoré by Ti možno za nehorázny úrok požiačali peniaze...ale do toho by som nešla....lebo z 250,- Eur môžeš mať aj 500,- na splatenie vrátane úrokov.

martini
10. jan 2014

Viem, že toto nie je téma, ale otázka, ale teda to by ma zaujímalo aký zákon toto hovorí 😉 Neviem síce odpovedať na tvoju otázku, že aká je prax a či niektorá splátková spoločnosť bude akceptovať teba ako klienta a ako posúdi tvoju bonitu a určite záleží aj od toho čo chceš kupiť... ale určite to nie je zakázané len tým, že si na MD.

zuzka1008
10. jan 2014

ja pracujem v obchode a mamickam v pohode davame na splatky, musi clovek splnit vek pod 69r, trvaly prijem- v tvojom prip.materska, a trv.pobyt v SR, my poskytujeme cez Cetelem 🙂

jankaba1
10. jan 2014

ahoj, Quatro dava aj zenam na MD, je potrebne dolozit vymer zo SP.

ultra
10. jan 2014

emmka2013 - TAK ten zakon by som si rad precital. Ja len dufam ze ste to mysleli ako ironiu . Niektore maminky tu dokazu popisat strasne HOVA......

luckaam
21. jan 2015

@zuzka1008 ahoj, možem sa opytat ja by som chcela teraz zobrat nabytok na splatky cez cetelem a som na MD , takze nebude problem vybavit to ? 🙂 lebo nikto mi nevie poradit :D som nevedela ci mi to schvalia ...

veronikonv
21. jan 2015

ja som chcela cez Cetelem pocitac z Nay a nedalo sa, zobrali sme to nakoniec na manzela

robin_claire
21. jan 2015

Na materskej neviem, ale na rodicovskej nie - dokonca ani nebankovky ti nepozicaju....vlastna skusenost

map0007
29. jan 2015

Ja som na rodičovskej,no a dali mi aj v pohotovosti,aale len 300e a na splátky mám s quatra.Neviem ale počas materskej a aj počas rodičovského sme brali ba splátky a schválili mi,neviem či to je pretože som pred materskou bola zamestnaná.Ale raz keď som volala s jednou pani s quatra,sa že ak som bola zamestnazamestnaná a som na materskej,tak ak som v ppredajni a chcem na splátky,mám povedať predávajúcemu nech nepíše že som ba materskej a stále mi schválili.No ale hlavne treba platiť a dajú stále🙂

kattky
21. sep 2018

@map0007 ja tiez by som chcela vziat jednu vec z elektra a tiez na splatky. Doteraz mi schvalili ked som nebola este na materakej, tak aj spalnu a aj telefony. Brala som na quatro. Len ci aj teraz schvalia sa uvidi