Nejde o mňa, preto nemám veľa info. No dá sa zrušiť hypotéka, ktorú máte splácať ešte X rokov, dom je už postavený, zaradený, ale dotyčný zistil, že tam bývať nechce a chcel by stavať dom inde. Na pozemku je ešte jeden dom, kde býva dotyčného bratranec, domy sú blízko seba, neoplotené, neviem, či by vzhľadom na súkromie niekto raz odkúpil taký dom. Viac info neviem, a ako funguje hypo, tiež moc nie. Ďakujem
Hypotéku ukončis bezproblémovo iba vtedy,keď ju vyplatis.Potom už viac existovať nebude
Zrušiť? To si ako predstavuješ? Že banka dá prachy, niekto postaví dom a zmyslí si že ho nechce, tak to ostane tak? Môže dom predať a hypotéku vyplatiť. Iná možnosť nie je.
Jasne, dom sa preda a z tých peňazí sa celý zvysok hypoteky splatí. Potom nebude existovat
dá sa. Prídete od banky, požiadate o predčasné vyplatenie a zaplatíte zbytok aj s úrokmi + pokutu o predčasné splatenie + kataster 350 eur za zrušenie záložného práva
A ako si predstavuješ zrušenie? že banka hypotéku zruší a povie no dobre, už tam nechceš bývať, tak nám nemusíš vrátiť peniaze? alebo vieš čo , tebe sa ta nepáči, dáme ti ešte 30 000 eur a kludne sa presťahuj ďalej - peniaze nám nevracaj a uži si ich🙂 hypotéka sa samozrejme zrušiť dá - predčasným vyplatením dlžnej sumy.....
Samozrejme ze ju môže ukončiť, tým ze ju vyplatí. 🙂
hlavne nezabudni na tu pokutu za predcasne splatenie, resp. skorsie odstupenie od zmluvy 😉
Este napis, ze to aj nacierno postavil a bude mi vsetko jasne
Hypoteka su pozicane peniaze do banky. Uver ako kazdy iny. Ty ked niekomu pozicias, nechces to naspat?
Jasne ze sa da zrusit.. tak ze ju vyplatis
Ci co myslis ze teraz ti zvysny dlh banka odpusti? 😃
ja som sa vdaka MK 100% presvedcila o tom, ze pred poskytnutim akehokolvek uveroveho produktu by mala banka povinne ziadatelovi urobit test financnej gramotnosti 😅
prosim ta a ako si to predstavujes? dobry den pani bankarka, dakujeme, ze ste nam dali peniaze ale my uz v tom dome byvat nechceme a chceme postavit iny, prosim date nam peniaze este raz? 😵💫
@kitycat nie je to na čierno, len sú tam napäté vzťahy keďže dve rodiny na jednom pozemku. Ja som to myslela tak či by nebola šanca predať ten dom a z tých peňazí vyplatiť hypotéku
No o taky dom nalepeny na druhy este na spolocnom pozemku sa urcite vsetci pobiju... Ci to nakoniec nema nizsiu hodnotu ako tu co ste do toho vrazili
To sú tie chyby stavať pri rodine nikto nevie kedy sa vzťahy pokazia.Dufam, že ma samostatný vchod zavolať geodeta vymerat spraviť plot a pokúsiť sa predat
Zalezi,aky velky je pozemok a ako da sa rozdelit a ako sa vyriesi pristupova cesta. Pozri,ake su nove vystavby,tiez mini pozemky,dom na dome. Neda sa pozemok rozdelit? Predat dom s pozemkom a vyplatit hypoteku.
Hypotéku treba vyplatiť