Dá sa založiť účet, na ktorý nesiahne exekútor?

kim_possible
17. jan 2024

Čaute mám otázku,dá sa založiť nejaký účet s kartou na ktorý nesiahnu exekútori? Ževraj Revolut je dobre a že tam nesiahnu ale je to pravda? Poprípade máte nejaké skúsenosti?

angelous1991
17. jan 2024

Ťažko by sa mi žilo s takýmto mečom nad hlavou . Namiesto špekulovania kde založiť účet by som riešila ako sa z toho vymotať ….

lenkasarka
17. jan 2024

@angelous1991 tak ale to si ty a potom sú tu tí druhí 😉

tiezjedna
17. jan 2024

už to nie je aktuálne, myslím, že od 2023 prešla na klasickú banku, takže na ňu exekútori majú dosah ako na ktorúkoľvek inú...

jarka_black
17. jan 2024

@kim_possible Existujú možnosti, kam uložiť naraz alebo postupne peniaze, a exekútor ich nemôže zabaviť. Zároveň ale tie úspory nie sú likvidné, čiže nemôžete ich tak skoro vybrať. Bankové účty - exekúcia ide na všetky naraz.

alickapusinka
17. jan 2024

Na každú banku majú exekútori dosah. Skôr by som premýšľala ako sa dohodnúť s exekútorom na splátkach.

jaroslav81
17. jan 2024

Akýkoľvek detský účet.. Ak máš dieťa, v každej banke sa dá založiť detský účet a exekútor na neho nesiahne.

ekira1
18. jan 2024

@kim_possible ak chceš naň posielať výplatu, škoda námahy. Exekútor dá splátky strhávať z platu. Namiesto vymýšľania ako sa vyhnúť splácaniu svojich dlhov, čo takto pouvažovať ako tie dlhy splatiť.