Ahojte dámy a páni. Mám na vás jednu otázočku. Dá sa v BA vyžiť z 800€ v čistom, s tým, že človek býva v zdieľanom byte do 250€ (vrátane energií), nemá úver, hypotéku, auto, deti, nepije, čiže do barov nechodí? Je nenáročný. Jedné, čo platí je telefón, plus strava, drogéria, oblečenie. Ak áno, je to natesno alebo sa dá aj niečo odložiť?
Telefón môže byť 5€ aj 50€. Strava 100€ aj 400€.
Oblečenie snáď každý mesiac nekupuje a ak aj áno tiež to môže byť od 5€ do xy€.
Takže môžeš vyžiť aj nemusíš
Jasne. A da sa aj odlozit.
Ty musíš vedieť koľko ťa tie ďalšie položky stoja teraz.
Niekto má kredit 5 eur na mesiac, niekto paušál za 30. Niekto kupuje každý mesiac oblečenie a ďalší raz za polroka.
Jasné, že dá
Dá, ak sa súkromiš, ale veľa z toho asi neušetríš - napr na hypotéku, tak je otázne že ako dlho budeš takto chcieť žiť. Či je to napr len počas štúdia a po ňom sa situácia zmení a príjem bude vyšší.
Nie, ak teda nebudes zit mniskym stylom zivota
Veľa ľudí tak začínalo. Ak si typ človeka, ktorý to berie ako dočasne riešenie, bude na sebe pracovať za kariernym postupom, nevidím žiaden problem
@justxme Je to počas štúdia. Musím takto žiť 2 alebo 3 roky. Potom si najdem lepšie platenú prácu.
v pohode z tohto sa da vyzit aj v BA. Ak si na byte nieco uvaris, vies aj takto dost penazi usetrit.
Jasne ze sa da. Ak nebudes rozhadzovat a uskromnis sa. Ziasny luxus to sice nebude. Ale vyzit sa da v pohode 😉😃
Tak to úplne v pohode
da, zila som takto a s menej este. netvrdim, luxus to nebude, ale vyzijes - a je to popri studiu ako pises. potom bude lepsie
Dá sa. podstatné je variť si , kupovať v zľavách a pod
Jasne ze sa da
Len na koni 90% zien zaraba velmi tazke prachy 😃
Samozrejme. Sice pred 10 rokmi, ale mala som plat 780, a najom 450😂
Urcite dá sa. A dokonca sa dá aj 100-150 eur odlozit
@ivik4 Co sú tazke prachy?
Ja žijem s dieťaťom a nájmom 350 eur z takého platu
To máš 550 eur ti ostane. Dajme tomu nejakých 250 eur strava-8 eur na deň čo považujem pri dnešných cenách za minimum, ostane 300, 30 eur dajme telefon aj s internetom v mobile, to máš 270 eur, ešte si zabudla na cestovné, drogéria a kozmetika (len taký prach na pranie máš mesačne 5 eur, toaleťák 2, sprcháč 3, pasta 2 eurá, vložky a podobne, nie je to zanedbateľná položka) nejaké lieky ak bude treba, zubár, okuliare a tak. Na oblečenie ostane, ale extra veľa neodložíš, podľa mesiaca možno 50 eur okolo. Teda prežiť sa dá, je to taká suma, že ani nie absolútne živorenie, budeš mať na oblečenie, jedlo, ale ani zase na rozhadzovanie-budeš musieť pozerať ceny potravín, nakupovať v akcii, pozerať na cenovky na oblečení.
vyzila by som, aj odlozila.
uplne v pohode plat, ak nemas hypoteku.
Určite áno, ja som vyžívala zo 600€ na začiatku a tiež som nájom platila cca 250€ plus ďalšie veci, dokonca som si vedela aj sporiť, ale samozrejme som sa uskromňovala... Zabehneš sa a bude dobre, plat sa postupne zvýši alebo ti príde do cesty iná robota 🙂
docasne sa urcite da len si rob fond na zubara a pod
Ak si sama, tak ano
Ak budeš fungovať takto každý mesiac tak v pohode.