Dá sa vybaviť úver na kúpu domu so zmluvou zo zahraničia?

rencakm
4. sep 2014

Zaujimalo by ma, ci sa da vybavit uver na kupu domu aj na prac.zmluvu zo zahranicia? Neviete niekto? Konkr. v SLSP by sme chceli, lebo tam mame ucty uz viac rokov.

katarinamarkova
4. sep 2014

@rencakm treba sa spytat priamo v banke 🙂 tam ti daju korektnejsie info

http://www.slsp.sk/kontakty/kontakty-1.html

ale pokial viem banku zaujima vzdy hlavne tvoj prijem - jeho vyska a stabilita....to je kolko zarobis a ci mas zmluvu napr. na neurcito.....zamestnavatela nikto neskuma....tak by asi malo byt jedno ci pracuje tu ci inde

rencakm
autor
4. sep 2014

@katarinamarkova Hm,len by sme to zrejme museli davat prekladat potvrdenie od zamestnavatela.

ammellia
4. sep 2014

@rencakm v pohode su akceptovane aj prijmy zo zahranicia. Informuj sa v banke, ake podklady musis dodat, ale v principe to problem nie je.

lubomirspetko
4. sep 2014

@rencakm Nemal by s tým byť žiaden problém

rencakm
autor
4. sep 2014

@lubomirspetko
@ammellia A neviete nahodou,ci to moze podpisat aj osoba na Slovensku splnomocnena na vsetky pravne ukony generalnym splnomocnenim? Lebo vycestovat na Slovensko je pre nas financne aj casovo velmi narocne. Pripadne to skusim este zistit v banke. Dakujem

ammellia
5. sep 2014

@rencakm malo by sa dat. Do. Chcete kupovat v sr?

lubomirspetko
5. sep 2014

@rencakm Tak to asi nie. Pre finančné úkony je vždy potrebné osobité splnomocenstvo. Banky ani poisťovne neuznávajú generálne splnomocenstvo. Musí tam vždy byť napísané na aký konkrétny úkon splnomocnujete tretiu osobu, odkedy ju splnomocňujete a dokedy zaniká splnomocnenie.

sono2
5. sep 2014

Konkrétne v tatrabanke, je to možné. Robí mi tam kamarátka tak viem.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejka77
5. sep 2014

Da sa. My sme tak vybavovali. V SLSP sme nevybavili, lebo sme nemali jeden papier co chceli, ale v tatrabanke bez problemov. Neviem presne ako je to so splnomocnenim tretej osoby, ja som splnomocnila manzela aby sme nemuseli cestovat znova cela rodina na sr. Na to nam dali oni svoje splnomocnenie. Urcite sa da splnomocnit aj niekto dalsi.
V podstate ich zaujima pracovna zmluva, vyplatne pasky, vypisy z uctu, danove zuctovanie.

katarinamarkova
5. sep 2014

@lubomirspetko generalna plna moc - je plnomocenstvo na vsetky pravne ukony - tiez mam skusenosti ze nie je problem pouzit ju aj napr. pri zakladani uctu ci vybaveni uveru.

katarinamarkova
5. sep 2014

@rencakm co takto zavolat priamo do banky? kazda banka ma ine podmienky, ine naroky.....aj tie sa v priebehu dni, mesiacov menia.....kuk link....telefon....volam....v priebehu par min. vies odpovede na vsetky svoje otazky 🙂

rencakm
autor
5. sep 2014

@katarinamarkova
@lubomirspetko
@ammellia
@fidka79 dakujem vsetkym za rady a skusenosti, chceme kupit na Sk dom, a nechali sme doma generalne splnomocnenie, lebo letiet na Sk je pre nas prilis drahe, nie sme v EU, a ani casovo to nie je jednoduche. tiez telefonovat je tazsie,aj ked nie nemozne, ale u nas je hlboka noc,ked su banky na Sk otvorene. Chceli sme vediet skusenosti,ci sa to vobec da.

katinkar
6. sep 2014

@rencakm určite by som ti odporučila, prezistať informácie vo viacerých/všetkých bankách, aby si mala najlepšie podmienky úveru. Odporúčam osloviť hypotekárneho brokera, ktorý by ti mohol so všetkým pomôcť a zároveň dozrieť na celý proces spracovania.

lubomirspetko
7. sep 2014

@katarinamarkova
Ja mám skúsenosti že banky obvykle pre niektoré úkony ktoré sa týkajú hypoték požadujú splnomocnenie špeciálne na ten daný úkon.

Je to logické lebo hypotéka je niečo úplne iné ako bežný účet. Dá sa tým napáchať značne viac škody..

katarinamarkova
7. sep 2014

@lubomirspetko 🙂 neviem...netvrdim....akutalne info nemam 🙂 ....podla vsetkeho nieco ako financny poradca, ze? 🙂 tak urcite vies ze co banka, to ine pravidla, ze co clovek za okienkom to iny pristup, ze co klient pre banku hodnotovo iny to iny pristup k nemu.......
v podstate asi mame pravdu obaja.
prajem vela pracovnych uspechov 🙂

lubomirspetko
7. sep 2014

@katarinamarkova

Súhlasím 🙂

rencakm
autor
15. sep 2014

@lubomirspetko
@katarinamarkova
Niekde som sa docitala,ze ak by som kupila teraz dom za hotovost (pozicali by sme si tu v zahranici), je mozne si neskor vziat uver na rekonstrukciu a vlastne akoby spatne na tuto kupu domu?Cize vydokladovat peniaze aj touto kupnou zmluvou,aby sme mohli tu peniaze vratit? Do akej doby je toto mozne spatne?Neviem,ci som to dobre vysvetlila 🙂