Ahojte som dlhodobo na PN mám dve deti žije v prenájme ..z PN neviem ani nájom zaplatiť. Dá sa niekde na úrade vybaviť nejaký príspevok ďakujem
Skús sa popýtať aj u zamestnávateľa. Mnohí majú v KZ jednorazový príspevok pri dlhodobej PN zamestnanca.
@lilianka28 zamestnávateľ je súkromník nič také neponúka už som sa pytala
..ale aj súkromník má možnosť napr. prispieť zo SF...pri dlhodobej PN, úmrtí člena rodiny a pod.... Určite však nemáš nárok na príspevok v hmotnej núdzi, nakoľko poberáš dávku v PN
Na taketo veci sluzi zivotne poistenie... ale da sa to urobit , len nemozes byt na pn.. pocas sa to neda.. ale tak na to treba mysliet skor 😪
vsak uz davku dostavas. jedine obratit sa na mesto/dedinu kde byvas a mas trvaly pobyt a poziadat o prispevok v nepriaznivej zivotnej situacii
Ak máš životné poistenie a v ňom aj PN, vieš dostávať za každý deň PN peniaze. Človek by mal mať buď to alebo rezervu na dlhé mesiace, ak chce byť zabezpečený pre prípad situácie, ak vypadne príjem.
Na hmotnú núdzu určite nárok nemáš, pretože máš PN dávku a máš výživné na deti. Skús sa opýtať na mestskom úrade (niektoré mestá majú systém pomoci) a na miestnom úrade práce. A skús charity v meste, či ti vedia pomôcť s potravinami či drogériou.