Dá sa uzatvoriť cestovné poistenie, aj keď ste už v zahraničí?

2. sep 2023

Ahojte.
Som už v zahraničí mesiac a konci mi poistenie celoročne. Čiže potrebujem nové resp. Vykryť obdobie aspoň do vianoc, kedy idem domov.
Dá sa cez nejaku slovensku Česku to je jedno poisťovňu zjednať cestovné poistenie na také dva tri mesiace hoci som už v zahraničí ? Kľudne aj s tyzdnovym odstupom, aby neplatilo teda hneď.
Ide mi iba o to aby to nebolo drahe.

Pýtala som sa napr na poistenie o platobnej karte v mojej banke, odpísali mi že nie. Že poistenie musí byť zjednane osobne na pobočke alebo online s tým ale že som ešte na sk a až potom idem preč do zahraničia nie keď už som tu.

Je taká nejaká poisťovňa ?mne by nevadilo aj týždeň počkať na to kedy začne platiť, ak sa chcú ""istiť"" že nie som chorá práve ale neviem ktorá poisťovňa to robí, cekla som si iba tri zatiaľ a plus to k tej platobnej karte to nejde zo zahraničia mi bolo povedané myslím že to boli Generali a ešte jedna poisťovňa Union tuším. Nejaké nápady ?, Ďakujem

sissy27
2. sep 2023

Ja neviem, malo odpovedi v predchadzajucej teme??
Pristup k internetu ocividne mas, fakt ti nenapadlo otvorit stranku akejkolvek poistovne a kliknut na “cestovne poistenie”?? Modrykonik je nieco ako biblia ze rovno sem si isla? A k veci: Kazde jedno poistenie sa da uzatvorit online, datum akykolvek od aktualneho dna a zaplatit online bud kartou (vtedy plati ihned) alebo bankovym prevodom (zacne platit v den pripisania platby na ucet poistovne).

doriiis
3. sep 2023

Ja neviem v ktorom storočí to žiješ tam mimo Slovenska.Ale cestovné poistenie sa dá uzatvoriť online v hociktorej poisťovni.S okamžitou platnosťou,hoci aj na jeden deň.
Stačí pogooglit a rozmýšľať.Dobre ráno tam v zahranici

diewcatqoo
3. sep 2023

Nikdy som neuzatvarala cestovne poistenie osobne na pobocke, vzdy iba online. A ano, da sa to aj zo zahranicia, z odkialkolvek na svete. Ale ked to chces na obdobie do vianoc, lacne to nebude 🙂

simsalabim
3. sep 2023

@diewcatqoo ale nebude to ani take drahe, ako pripadne riesenie zdravotnych problemov v zahranici 😉

autor
3. sep 2023

@sissy27 lebo v predošlej téme som to zle špecifikovala

A nie naozaj sa poistenie nedá spraviť keď už ste v zahraničí vždy to treba pred cestou pozerám tie poisťovne práve ale asi musím každej napísať

marlent
3. sep 2023

Je to riziko....práve tým ze už si vycestovali..riešili sme podobne ale bolo to XY rokov dozadu...vtedy to bolo tak ze uzavreli ale nedalo sa k aktuálnemu dátumu...TJ napr uzatvorila som dnes ale poistenie bolo účinné až od 10.9 napr

trema
3. sep 2023

Vytvor si znova celorocne (alebo ake dlhe chces) k datumu, co ti teraz konci. Oni budu zistovat, ci si na Slovensku alebo nie?

lulu2014
3. sep 2023

Nevies pokracovat v tom celorocnom ? My mame tiez rocne a vzdy sa len obnovi-zaplatim a ide dalsi rok. A takto uz niekolko rokov po sebe.

zic
3. sep 2023

Za prve by som si overil, ci ti celorocne poistenie plati "neobmedzene" dlho pocas roka a nie len napriklad 90 dni vkuse... aby si nebola prekvapena... Mozno sa mylim, ale mam dojem, ze aj ked toje celorocne, ma to vykryvat caste cesty a nie ak niekde byvas v zahranici... Samozrejme, ak ti poistovna nedokaze, ze si tam bola viac ako napriklad 90 dni, tak si v suchu...
Neviem, preco by ti neslo poistit sa zo zahranicia online... je to predsa uplne jedno... zadas datum od do a mas... Opat ale, do Vianoc je viac ako 90 dni, vid prvy odsek...

mk1111111111
3. sep 2023

@doriiis okamzita platnost nie, az od polnoci to vzdy plati, teda az 0.00h nasledujuceho dna

mk1111111111
3. sep 2023

Mozes online, dokonca, ak chces, nech Ti to uzavrie hocikto na SK za Teba, aj tak sa da, ale plati az tak, ako pisem vyssie

autor
3. sep 2023

@marlent to mi vôbec nevadí. Môže byť účinné od 10.9. kľudne. Len ho potrebujem proste na celý rok a s tým že som už v zahraničí ale nemám také.
Sú dosť drahé tieto poistenia a hľadám nejaký trosku lacnejší variant. Jedna poisťovňa mi ponúkla za 140e, čo je veľa celkom.

doriiis
3. sep 2023

@autor....na rýchlo som to natukala v Kooperative a vyhadzuje sumu 98€ na celý rok

autor
3. sep 2023

@doriiis a povinnosťou návratu ?za 90 dni či nie ?

autor
3. sep 2023

@doriiis to je celkom fajn cena

doriiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
3. sep 2023

@autor....žiadnu povinnosť návratu som tam nevidela.S platnosťou od 8.9.2023

doriiis
3. sep 2023

Nech sa páči....môžeš si to študovať sama

https://kooperativa.sk/

sissy27
3. sep 2023

Samozrejme, ze sa da uzatvorit cestovne poistenie aj ked uz si v zahranici, akurat nie spatne. Uz som to tak robila, ked som na to zabudla a spomenula si neskor. Ved tam nikde nevypisujes kde sa momentalne nachadzas. Fakt neviem ci si negramotna alebo co, ale obycajne cestovne poistenie (uraz, choroba, batozina, strata dokladov, plus rozne pripoistenia typu domaci milacik, rizikove sporty, zachrana v horach atd) sa da bezproblemov uzatvorit kedykolvek z akehokolvek miesta s platnostou od momentu zaplatenia.

doriiis
3. sep 2023

@sissy27 ....napr.v Kooperative zaskrtavas kolónku či sa poistená osoba v čase poisťovania nachádza na území SR

sissy27
3. sep 2023

@doriiis no uz ked si niekto vybera kooperativu tak moze byt aj bez poistenia, to vyjde prakticky rovnako… alebo to tam proste (ne)zaskrtnes podla potreby. Najlepsie ale bude vybrat si inu poistovnu - taku, co ti aj vyplati bez zbytocnych natahovaciek poistne plnenie a nepyta sa. Im to moze byt u prdele kde si, poistenie plati az od momentu uhrady.

autor
3. sep 2023

@sissy27 Kooperativa neprepláca ? 😲 Čože

sissy27
3. sep 2023

Je to problemova poistovna. Lacna, ale ked pride na plnenie poistnej udalosti, tak sa vykrucaju a hladaju sposoby ako kratit poistne plnenie. Netvrdim, ze nevyplatia nic, ale nie vzdy to ide lahko a bez problemov.

marlent
3. sep 2023

Bez návratu v čase keď.som robila v zahraničí a bez podmienok ma poistil len allianz.
Nad kooperativou nerozmýšľaj. Vôbec.
Allianz je síce drahy ako fras ale nikdy som nemala problém. Plnili mi stratenú batožinu, náhradný nákup za stratenú batožinu, zdravotnú starostlivosť a zubára
.. ozaj bez prieťahov.

Na poistke sa neoplatí šetriť zvlášť keď si v zahranici

walentina7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz