Výška 12 000e momentálny zostatok 4451eur. Konečná splatnosť v 2028. Úroková sadzba 9,9%. A to som ho už raz prefinancovaval lebo úrok bol 18%. 110 eur je výška splátky. Dá sa s tým niečo? Okrem mimoriadnej splátky, vyplatenia. Na to momentálne nemám.
predpokladam ze ide o spotrebak, tam su uroky vzdy vyssie... jedine co mozes urobit je natiahnut splacanie na viac rokov max. 8.. ale to znamena ze este viac preplatis... ale dostanes sa so splatkami nizsie na cca 75e
@dzina007 a to sa dá ako natiahnuť splácanie? Dá sa mimoriadnou splatkou bud zmenšiť mesačná splátka alebo skrátiť dobu splácania. Ty hovoríš, že to mám ešte natiahnuť?
pozri si, ake urokove sadzby maju banky, vypln kalkulacku napriklad tuto:
https://www.financnykompas.sk/refinancovanie-uveru
prirataj si k splatke aj cenu bezneho uctu, pretoze podmienka k uveru je vacsinou mat aj ucet v danej banke, z ktoreho sa to bude splaca. ak ta nieco oslovi, zajdi do konkretnej banky na konzultaciu a tam ti povedia, ci a za akych podmienok ti ho refinancuju. kazda banka od teba bude chciet aj uverovu zmluvu, tak si ju priprav a radsej prines so sebou
no spotrebne uvery mozes mat dobu splacania 8 rokov, takze mozes bud refinancovat do banky ktora to ponuka (VUB SLSP isto) alebo poziadat banku o prdlzenie z 5 na 8 rokov...
Ja ale celkom nerozumiem co je tvojim cielom. Definoval si podmienky uveru a pytas sa ci sa s tym da nieco robit, ale co vlastne s tym chces urobit???
Chces si zvysit splatku a skratit dobu splacania?
Chces si znizit mesacnu splatku?
Chces uver refinancovat v inej banke za vyhodnejsi urok?
Jedine co musis urobit je platit to dalej a ked na tom chces nieco zmenit tak treba definovat co.
@hopsadobrandejsa no čokoľvek co sa da zlepšiť na tej situácii...ci už úrok ci sa dá vybaviť menší alebo skrátiť dobu splácania. Čokoľvek s čím by sa dalo pohnúť a znamenalo by to pre mňa kratší čas kým sa ho zbavím ako keby som to nechal tak a splácal ďalej samozrejme.
Ako co by s tym chcel robit? Ktorym smerom? Mozes refinancovat do inej banky, co urokove sadzby sa dvihaju uz aj na spotrebakoch. Mimoriadnu splatkou si mozes bud skratit dobu splacania, alebo znizit splatku pri rovnakej solatnosti do Roku 2028
@dzina007 to mi príde tiež hlúposť. Ťahá sa ten úver so mnou už strašne veľa rokov a chcem sa ho čím skôr zbaviť. Jednu splátku mimoriadnu som zvládol vyše 4000 eur našetriť ale najbližšie dva roky sa mi podarí možno 500e odložiť. Takže to je zas nič...
@berusinka2 ano, da sa. Ale ludia maju vacsinou v PSS uvery, ktorymi dofina covali nehnutelnost, to znamena, ze maju dlhsiu solatnost ako 8 rokov. Spotrebak ma solatnost 8 rokov maximalne
@stanislavicenka nebol pouzity na kupu nehnutelnosti
@berusinka2 kazdy uver sa da, to za akych podmienok je dohodnute v uverovej zmluve
V Prima banke mame úrok 6.9%,ak od poslednej zmeny na uvere ubehlo aspoň 12mesiacov a nebral ste medzitým iný uver,či ste nemeskal so splátkou. V takomto prípade neoverujeme výšku príjmu,len ci ste zamestnaný, szco alebo poberateľ dôchodku. Navštívte najbližšiu pobocku a všetko vám vysvetlia😉
@berusinka2 áno,môže,podstatne je,či sa ručí nehnuteľnosťou alebo nie.
@manzanillaa neruci sa nehnutelnostou,ani sa nekupovala z neho nehnutelnost
@stanislavicenka my chceme ziskat niekde nizsi urok,alebo ho predcasne vyplatit
@berusinka2 tak treba pobehať banky,kde je aký urok😉
ja som myslela ze ide o to ze sa vam neda tolko platit. z otazky nebolo jasne ze chcete uver skratit, ale samozrejme to ide aj opacnym smerom, uver dat na menej rokov a vyrataju vam splatku
@berusinka2 to iste, ako pre autora, cize pozriet si ponuky bank, resp. pouzit kalulacku, najst si najlepsiu ponuku a potom s povodnou uverovou zmluvou do tej banky, ktoru si si vybrala, na konzultaciu a tam ti spravia ponuku. niekedy daju ten urok, ako reklamuju, niekedy daju vyssi, pretoze tie uvedene urokove sadzby su od tolko a tolko percent. na to ma vplyv trebars bonita atd.. inak niekedy treba pobehat viacero bank, ak ti nedaju v tej najlepsej reklamovanu urokovu sadzbu, v druhej banke ti mozno daju lepsiu
Na by zaujímalo aká situácia prinúti človeka takto sa zadlžiť.
@michal711 prajem ti cely život bez chyb, omylov, stretnutia zlých ľudí. Očividne ho ale taky máš aj bez mojich priani keď sa pýtaš také pi-č. .........o........
Iba som sa opýtal čo sa uražas
Tak ho skús dať ísť do inej banky refinancovat