Ja mam prijem 1300 a partner do 800. Plsty su pohyblive. Ja mam uver v sume 10700. Daju nam hypoteku do 100 000? Sme bezdetny priatel je v praci 12 rokov ja iba 1 a teraz msm zmluvu na 3. Mame sancuci mozem zabudnut?
tak ono závisí na čo chcete hypotéku a keď na kúpu nehnuteľnosti, tak je dôležitá hodnota nehnuteľnosti a či máte vôbec 20 či 30 % našetrených a samozrejme príjem. Od toho sa tiež odvíja výška hypotéky spolu s hodnotou nehnuteľnosti
Treba ist za financnym poradcom.
Prepac, ale ake je povolanie tvojho nastavajuceho ked po 12 rokov zaraba 800 v hrubom?
@zmrzlinka2021 robi robotnika. Neviem preco ma tak malo no hlavne ze ukrajinci zarabaju cez 1000
@sasa1310 nemame nasetrene nic. To treba mat?
@autorka Prosim ta, neznizuj sa k tomu, aby si utocila na ludi skrze ich povod, krajinu, narodnost.. toto fakt nepatri cloveku v roku 2022
ak idete kupovať nehnuteľnosť, tak treba mať našetrené min. 20%.
A ak ukrajinci zarábajú viac ako tvoj manžel, ktorý vie 100 % po slovensky a aj študoval na Slovensku, tak problém nebude v ukrajincoch, ale v tvojom partnerovi
Ak Ti robotník nosí domov po 12 rokoch iba 800 brutto, tak buď je to totálny nezručný amatér alebo je klamaný zamestnávateľom (dostáva zvyšok mzdy pomimo pásku a Tebe to zatlčie). Zručný robotník zarába viac ako 800 brutto, najmä ak je v zamestnaní dlhšie a je šikovný/zručný.
@paulinam99 on robi ale v takom zamestnani kde montuju kable. Neviem si spomenut teraz ako sa to vola ale im ako kmenovym zamestnqncom dali trosku a ukrajinc9m viac
@sasa1310 ukrajinci sem prisli a beru nasim robotu. Dostanu viac ako my. Aj u nas v robote to tak je
Nasetrne musíš mat 20%, teraz ak sa to sprisnilo, tak niekde aj 30% z ceny nehnutelnosti. Čiže ak nemáte min. 20 000 eur v hotovosti, tak na hypotéku zabudni. Inak hypoteka sa vždy ráta z čistých prijimoch.
Ak nemas nasetrene nic, tak na hypo zatial zabudnite...co budes brat spotrebak na 20% k zvysku hypo?
Ako moze niekto niekomu brat robotu?????
Prosim ta, aspon netrep!!
Chcel tvoj frajer robit ich robotu? Asi nie, alebo nema na to predpoklady.
Nikdy nevin za danu situaicu inych - to, kde je tvoj priatel je jeho zodpovednost a jeho schopnosti.
@sisa_s nemame inu moznost. V najme kde sme nas za 3 roky poslu prec a inde nas nevezmu kedze mame macky. A nie maciek sa nemozeme vzdat lebo su terapeuticke
@zmrzlinka2021 si mimo? Hovorim o tom ze jemu nedvihli plat a ked prisli oni zrazu problem dat vyssi plat nemaju
Uff, tak Vy sa asi medzi sebou nerozprávate často, keď si ani nevieš spomenúť, kde Ti pracuje manžel/partner. Ak takto fungujete, tak Ti hypotéku ani nedoporučujem.
@paulinam99 ja viem kde robi ale neviem si spomenut ako sa to vola proste r9bi niekde ako v leoni
@autorka
Ale to je bezne a nema to suvis s narodnostou. Bezne clovek robi niekde za 1500 a pride novy kolega a ma vyssi plat
Ak sa mozem spytat, ty co robis?
@zmrzlinka2021 ja robim v statnej sprave
ako ti zoberie robotu ukrajinec, ktorý nevie ani vetu napísať v slovenčine? Ak niekomu zobrali robotu, tak len totálnym neschopákom, ktorých nikto aj tak nechcel.
Bezny korporatny svet. Novy zamestnanec moze mat vyssiu mzdu ako stari zamestnanci bez ohladu na narodnost. Tvoj partner si bud obhaji zvysenie platu alebo si moze hladat novu pracu, kde moze ziskat vyssiu mzdu ako Ukrajinci.
a v štátnej správe robia ukrajinci? 😀 ako robia výberové konanie resp. test v SJ jazyku?
No, ak nevies, ze na hypo potrebujes mat aj vlastnu hotovost, tak si ju ani neber. Casy 100% hypotek su davno minule.
S priatelom mate 3 roky na to, aby zmenil pracu a nasiel si lepsie platenu, odlozte kazdy mesiac aspon 600 € a o tie 3 roky sa mozte bavit o hypo. A hlavne si do tej doby nerobte dieta. Lebo s dietatom a mackami a ty na RD uz duplom ziadny najom nenajdete.
Ja keď niekde vidím ako sa útočí na inú národnosť v súvislosti s prácou, tak mi je zle. Tvoj muž by mal zmeniť prácu. Robotníkov berú všade a stále.
Ja ti napíšem iba z vlastnej skúsenosti, som matka samoživiteľka, mám čo robiť aby som deťom zabezpečila normálny štandard. Ak by som 8 rokov zarábala ako tvoj priateľ, už dávno tam nie som. Práca na výkon, kde sa idem zodrať, brigády, víkendy v obchode. Všetko sa dá, keď sa chce. A mám hypotéku na krku, platím si ju sama, a z ďaleká nezarábam 1300e ☝️☝️ Ukrajincov nezastavam, chyba je v tvojom priateľovi
"Tip" na lepšie platenú prácu v Leoni .... 800 brutoo je totiž "masaker"
https://www.profesia.sk/praca/leoni-wiring-syst...
Prosim, neber to v zlom, ale mna by na tvojom mieste dost trapila stagnacia tvojho priatela. Nechcem byt drza, ale ty si ho doslova "prestala" za 1 rok v prijme, a on "spaja kable". Mal by zacat nieco so sebou robit, zvysit si kvalifikaciu, zmenit pracu.
Teraz sa to mozno nezda, ale ked sa vezmete a budete mat casom mozno aj deti a ty budes na materskej, budes ty padat na hubu.
???
@zmrzlinka2021 Každá práca je dôležitá, t.j. aj tie menej atraktívne musí niekto vykonávať. Problémom je však to, že aj na takej menej atraktívnej práci človek aj po toľkých rokoch si nevyrokuje lepšiu mzdu. len podotýkam, že priemerná mzda v SR je za rok 2021 vo výške cca 1200 € brutto, tento rok v polovici februára 2023 sa očakáva, že ŠU SR určí priemerku za rok 2022 vo výške cca 1290 € brutto
Myslíte si, že MK je banka ? Pýtate sa na nesprávnom mieste. Úplne zbytočná téma.