Zdravim, nahodou niekto nemate prosim skusenost, ak mavam cysty v prsniku, treba to tiez uviest ako diagnozu pri uzatvarani zivotneho poistenia? Nikdy som tie cysty neriesila, iba ma sleduju kazdorocne na sone. Dakujem za rady.
Určite áno. Najlepšie je povedať im to ešte pred uzavretím poistenia, následne sa ti poisťovňa vyjadrí či to pre ňu je alebo nie je podstatné a máš istotu ak sa niečo stane či budeš alebo nebudeš mať plnenie. A to všetko ešte pred podpisom zmluvy. Odporúčam urobiť takýto krok vo viacerých poisťovniach keďže každá to môže posúdiť inak. Keď tak napíš.
@martinbud Dakujem velmi pekne
Ja keď som uzatvárala, tak v zmluve boli všetky diagnózy ktoré chcú vedieť a cysty medzi tým neboli. Tiež ich mám a nehovorila som im, chodím raz za rok na sono.
@barju ja určite pre pokojnejší spánok môj aj klientov , vždy pri inom zdravotnom stave ako dobrom robím predbežne ocenenie poisťovňou. Je to bezplatné a klient má istotu že ak bude chcieť od poisťovne plnenie z dôvodu ťažkostí ktoré už mal pred vznikom poistnej zmluvy , vie či dostane alebo nedostane plnenie. To že diagnóza nebola v zozname neznamená že dostanete plnenie ak k niečomu dôjde. Poisťovne rady hľadajú v minulosti , preto to klientovi osetrim už na začiatku
Nie