ČSOB mi nechce vyplatiť stavebné sporenie

karin627
8. nov 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či sa niekto ocitol v podobnej situácii ako ja. 11. augusta 2021 som osobne na pobočke ČSOB podpísala výpoveď o stavebnom sporení. Peniaze mali prísť do dvoch mesiacov. Neprišli. Po niekoľkých e-mailoch a telefonátoch kde nikto vlastne nevedel ako odpovedať na moje otázky mi povedali, že im chýba nejaký podpisový vzor. To mi príde ako blbosť keďže som tam osobne bola podpísať zmluvu z ktorej mám kópiu, plus si prefotili môj občiansky preukaz kde majú ďalší môj podpis. Moji súrodenci podali žiadosť o vyplatenie stavebného sporenia v ten istý deň a oni peniaze dostali. Všetci sme podpísali tu žiadosť pod tými istými podmienkami, všetci máme nad 18 rokov, a od nikoho si nepýtali žiadny podpisovy vzor, len odo mňa. Jediný rozdiel medzi mnou a nimi je že sa zdržiavam v zahraničí, ale s tým že trvalý pobyt a všetko ostatné mám stále na Slovensku, a aj tak nevidím dôvod prečo by to malo nejako zavážiť keďže som tam bola osobne. Keď som sa ČSOB po telefóne opýtala prečo sa mojich súrodencov na podpisovy vzor nikto nepýtal, tak ostalo ticho. Proste to cele nedáva zmysel. Povedali mi že im mam zaslať notárom overený podpisovy vzor na centrálu ale kto mi zaručí že si po tomto nevymyslia zasa niečo iné, hlavne keď overiť podpis notárom v zahraničí + to preložiť na slovensku bude stáť veľa peňazí. Rozmýšľam že na nich podám sťažnosť, ale predtým som sa ešte chcela tu spýtať či niekto nemá s nimi podobnú skúsenosť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belllinka
8. nov 2021

@karin627 mozes si to dat overit na konzulate normalne v slovencine a posles