Ahojte vie mi niekto poradit vcera vecer mi auto predomnou rozbilo.celne sklo. Chlapik to videl. Zastavil. Spisali sme spravu o nehode, policia nebola privolana. Jeho poistovna je csob.. video o tom samozrejme nemam len foto jeho auta predomnou sme rychlo spravili keby zdrhol. Ale nezdrhol.
Ma niekto skusenost ako postupovat dalej? Resp. Aky je postup? Pripadne aj s inou poistovnou. Nikdy som nic take neriesila.
Dakujem
@memek je mi to vlastne jedno ako dlho to bude trvat a kedy to vyplatia. Len nech nemam rozbite sklo a nech to vyplatia. Dakujem za rady. Skusim zajtra obvolat.
S CSOB mam skusenost z min roka, ze si nechaju poslat fotky cez App a potom bud zaplatia priamo servisu alebo tebe ak si zaplatila dopredu … peniaze poslali az ked vedeli kolko (isla som do svojho servisu a servisak povedal, nech riesim ja) … velmi rychlo bez komplikacii ca 3-4 dni. Nic viac nebolo treba. Ja som bola spokojna
Musí aj on ísť do poisťovne a nahlásiť poistnú udalosť. Potom pristavíte obe autá na technickú prehliadku, kde obhliadací technik vyhodnotí poškodenie a bu%d uzná preplatenie opravy alebo zamietne. NA obhliadke nemusíte byť naraz a na jednom mieste. Obhliadka aj nahlásenie poistnej udalosti sa dá urobiť aj on-line:
https://www.csob.sk/nahlasenie-poistnej-udalost...
ja som to riesila pocas leta s nimi. btw ty si neubrzdila ci co sa stalo?
robila som vsetko online. Dokonca ich obhliadka prebehla cez fotky, ktore som poslala cez wassup ich cloveku. On mi to navrhol. Servis som nemala ich zmluvny, ale svoj. Pocasopravy som mala nahradne vozidlo, Cena za pozicane auto bola skoro ako za opravu mojho auta. Poistovna vsetko zaplatila. to uz vlastne riesil servis s poistovnou.
@chrobak7 a to skutocne takto funguje? Co ked sa nedostavi tam my to nepreplatia? Resp. Co ak jedno auto je z opacnej strany SR a k tomu technikovibsa nedostane. Ved nahrada technickej prehliadky je predsa stk... a tiez nerozumiem ked autu odpadne kamen alebo v zime cencule a strk proste to aj tak nema vplyv na technicku sposobilost auta. Ci ako to riesia.
@lija22 nie ja som normalne isla a od neha sa odrazil suter do mojho skla.
Daj vedieť ako dopadneš.
Niektoré poisťovne chcú dôkaz video že práve od toho auta odletel kameň a nie že vy dvaja ste sa dohodli na poistnom podvode.
@maranco tak to urcite nebol ziadny podvod.. vlastne to by potom mohli povedat kazdemu. Pri akejkolvek poistnej udalosti.. ako to dokazu ze sme sa dohodli ved ja som toho chlapa v zivote nevidela.. dufam ze to este nebude tak ze nic nepreplatia.. asi by ma...
Keď on nemá škodu, tak na obhliadku asi nebude musieť ísť. Obhliadka sa zvyčajne robí vtedy, ak došlo k stretu áut a technik posúdi, či škoda, ktorá na autách vznikla, vznikla počas tej vzájomnej kolízie. Či sa nehoda stala tak, ako to účastníci popísali.
U teba to ale prebehlo divne. To akože on videl, že z jeho kolies počas jazdy odletel kamienok a presne do tvojho čelného skla, ktoré rozbil? A on zastavil, aby s tebou spísal udalosť? Keď tomu neverím ja, neviem, či bude veriť obhliadajúci technik.
A STK nie je náhrada obhliadky pri poistnej udalosti. Mýliš si úkony, ale nebudem vysvetľovať, čo je STK a čo je obhliadka auta pri poistnej udalosti.
Nahlás to, dúfaj, že aj on to nahlási. Ak to on nenahlási, tak môže poisťovňa odmietnuť preplatiť poistnú udalosť.
Neviem, či máš havarijné poistenie. Ak áno, daj si to opraviť vo firme, kde menia čelné okná a daj si to uhradiť cez havarijné poistenie. Niekedy vedia niečo vykúzliť aj z PZP, CSOB má k PZP aj pripoistenie čelného skla, ale neviem, či si si to dala pripoistiť. Ak nie, tak nie je vylúčené, že si výmenu skla budeš musieť nakoniec sama uhradiť. :
https://www.csob.sk/pripoistenia-k-pzp:
Pripoistenie skiel
Poistenie skla na aute vám zabezpečí krytie čeleného skla, zadného skla a bočných skiel, bez potreby identifikácie vinníka. Vzťahuje sa na poškodené, rozbité alebo prasknuté sklá vášho auta. Pri oprave čelného skla (nie kompletnej výmene) neplatíte spoluúčasť. V prípade kompletnej výmeny skla je spoluúčasť na škode iba 10 %.
Pri pripoistení skiel si môžete vybrať limity poistného plnenia vo výške:
150 Eur
300 Eur
500 Eur
1000 Eur
Územná platnosť je vo všetkých krajinách, ktoré sú uvedené v Zelenej karte.
@chrobak7 dakujem za obsirnu odpoved..
Bolo to tak ze my sme isli za nim blikali, trubili on potom zastal az na parkovisku...no a my sme mu povedali ze co sa stalo... on len povedal ze moze byt, ze to sa niekedy stava.. a teda tiez bol taky ze ci musi spisovat ten zaznam ale tak sme vygoglili ze to treba tak spisal..
Však skúste nahlásiť, uvidíte. V najhoršom prípade to zamietnu. Také čelné sklo stojí na priemerné auto aj s výmenou cca 250 - 400 €.
Musi to samozrejme nahlasit v poistovni aj on - vinnik.
@chrobak7 podla cenovej ponuky 600-700
Asi máš nejaké lepšie auto. Čo to je za značku a typ? Na nášho Outlandera sú okná za 250 €.
Ides do jeho poistovne nahlasit skodovu udalost. da sa to aj telefonicky. na linke ti daju cislo poistnej udalosti a ozve sa ti technik s ktorym si dohodnes obhliadku. vinnikom nehody je on tak je to celkom jednoduche.
mozes si dat opravit auto v servise s ktorymi maju oni zmluvu alebo to mozes riesit rozpoctom a to ze si to das urobit za svoje, technik ti vyrata kolko by to stalo, ak suhlasis s vyratanou ciastkou tak ti poslu peniaze na ucet. to ale niekedy trva aj 2mes.