Čo si myslíte o kryptomenách?

9. máj 2023

Zdravím. Co si myslite o kryptomenach . Myslite ze jedného dňa zaniknu reálne peniaze a naozaj sa bude všetko robiť cez krypto?

cubo2
9. máj 2023

Nie, kryptomeny sú ako platidlo nepraktický, neekologický bazmek, okolo ktorého je len veľký hype (aj to sa bavíme tak okolo roku 2017). Časom sa na to zabudne podobne ako na 3D televízory.

hopsadobrandejsa
9. máj 2023

Nie...

Digitalne meny su mozno hudbou buducnosti, ale nepredpokladam, ze nahradia realne peniaze ci zlato.

Kryptopenazenky alebo krypto ako take je velmi vdacny ciel pre hackerov a existuje mnoho pripadov kedy doslo ku kradezi stoviek milionov dolarov. Niekde bol dokonca pripad hodnoty kradeze viac nez mld.

Z hladiska bezpecnosti je to momentalne nerealne a z hladiska ako platidla taktiez pretoze krypto je neregulovany trh vdaka comu je extremne volatilny co je neziaduce.

Krypto je decentralizovane co znamena, ze za nim nestoji ziadna statna institucia tak ako mas napr v ramci Slovenska NBS. Niet nikoho kto by ti peniaze vratil alebo nebodaj garantoval ich bezpecnost ak tvoje portfolio strati na hodnote pretoze crypto funguje na systeme peer-to-peer transactions.

moonlight1210
9. máj 2023

Nemam v to doveru.
Napriek vsetkemu, co som si o tom precitala, neviem, cim je to kryte (pochopila som, ze obmedzenym poctom), kto za to ruci (pochopila som, ze vlastne nikto) a napriek vsetkemu mi to pride lahko napadnutelne (tie krypto-penazenky) a tiez nevidim sposob, ako zabranit tomu, aby sa nezhromazilo privela v rukach jednej spolocnosti, ci dokonca jedinca, aj ked toto chce byt hlavna myslienka kryptomeny (aspon tak som tomu porozumela).

autor
9. máj 2023

@moonlight1210
@hopsadobrandejsa
@cubo2
Jasne chápem váš názor.. ja poznám známeho ktorý si kúpil zato byt... učí sa každý deň robí to už dlho... len dane sú privysoke

liljana
9. máj 2023

Ako chces platit a dostavat mzdu v niecom nestabilnom a nicim nekrytom, co ma jeden den hodnotu 50 tis usd a zajtra 12 tis usd. Dnes su stovky kryptomien, ktore niekto vymyslel a dufa, ze mu to niekto kupi skor z chamtivosti v nadeji na rychly zisk skor ako zisti, ze to nema ziadnu hodnotu a je jediny, ci jeden z mala, co to kupil.
Ked su trhy zaliate vytlacenymi peniazmi, tak rastie kazda blbost. Ked sa vytlacene peniaze stiahnu spat do centralnych bank, tak blbosti skrachuju ako prve.

liljana
9. máj 2023

Cas zarabania na kryptomenach je uz prec. Ako bezny retail, prisla si prilis neskoro. Taketo veci sa kupuju na zaciatku ...

cubo2
9. máj 2023

Áno, známy mal šťastie, ak trafil dobrý čas, keď kúpil kryptomeny lacno a predal draho, keď bolo okolo toho haló. Tu sa ale nebavíme o kryptomene ako mene, ale skôr o tom, že tvoj známy dobre investoval v správnom čase. Myslím, že s krypto sa už podobná príležitosť nezopakuje.

bloger
9. máj 2023

Reálne peniaze podľa mňa nikdy nezaniknú. A krypto je dosť nestabilné.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hopsadobrandejsa
9. máj 2023

@autor

Tak tvoj znamy mal zrejme stastie a investoval v spravnom case alebo v dobe ked bolo crypto este v plienkach.

Ono aj chlapci ktori kupili bitcoin ked stal radovo niekolko dolarov na tom zarobili tazke miliony lenze to je skor vec obrovskeho stastia nez "skill-u".

Problem s kryptom je jeho extremna volatilita. Elon Musk v 2021 jednym tweetom potopil cenu bitcoinu len na zaklade toho, ze bitcoin mining je ekologicky neefektivny kedze spotrebuvava prilis vela el. energie.

Krypto nie je velmi odolne voci vonkajsim vplyvom cize pad ceny byva obvykle rychly a velmi strmy.

sonula
14. máj 2023

Krypto je fajn, dobry sposob fungovania fin. Systemu. Ale hotovost nenahradia, to politici nedopustia😂 a ked aj raz, nas to uz trapit nebude musiet

maranco
4. dec 2023

Seniorka prišla pre podvod o 23 100 eur.
Neznámy páchateľ ponúkol 70-ročnej seniorke možnosť zhodnotiť peniaze investovaním do kryptomien.
https://zive.aktuality.sk/clanok/NmmWu9e/senior...