Čo sa stane s peniazmi, keď vystúpim z druhého piliéra?

zirkonka11
29. jan 2018

Dobry den, chcem sa spytat ohladom II. piliera, ak ho zrušim respektive ak z neho vystupim, čo sa stane s mojimi peniazmi, viem že je tu prispevok ohladom tohto, ale az z roku 2012, ci sa nieco nezmenilo. Ďakujem

sandri
29. jan 2018

@zirkonka11 to co tam mas nasporene cele prejde do socialnej poistovne a nasledne bude vyplatene na sucasne dochodky. Na tvoj dochodok budu pracovat az nase deti. Vzhladom na klesajucu porodnost a rastuci pocet seniorov je vysoko pravdepodobne, ze na tvoj dochodok nebude mat kto pracovat, ale tvoje peniaze, ktore tam mas teraz, uz budu davno minute...

jarmilafilova
29. jan 2018

Peniaze prejdú do sociálnej poisťovne tak ako pise hore pani. Dôchodok bude vyplacny uz len zo sociálnej poisťovne.

zirkonka11
autor
29. jan 2018
stankadu
29. jan 2018

Neruš, tie našetrené peniaze už neuvidíš a späť do II. piliera je ťažké sa dostať

marika05
29. jan 2018

Aky mate dovod rusit 2 pilier????

marika05
29. jan 2018

@stankadu tazke to nieje pokym nedovrsite vek 34 rokov

candii
29. jan 2018

@marika05 na opatovne vsupenie do II.piliera ho musi nakskor vlada SR otvorit .. inak sa do neho dostat neda. Ja som tiez spravila peknu sprostost ze som z neho vystupila 😕

draik
29. jan 2018

Nedá sa z neho vystúpiť.

sasa1310
30. jan 2018

@zirkonka11 ale to ani nemôžeš vystúpiť, kedy sa ti zachce. To raz za čas otvoria a vtedy sa dá vystúpiť. A keby si aj vystúpila, peniaze ti prejdú do 1.piliera

andula1961
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
draik
2. feb 2024

@andula1961
Písať do šesť rokov starej diskusie a po zmenách je skutočne prínosné.

andula1961
8. feb 2024

@stankadu preco by vam mali zobrat vase nasetrene peniaze?,

candii
9. feb 2024

@andula1961 tak keď zrušíš 2.pilier, snáď si nemyslíš že ti peniaze pošlú na účet 🤣 prejdu do 1.piliera a použijú sa na vyplatenie dôchodkov aktuálnym dôchodcom

viera27
9. feb 2024

Uz 4 krat ho Fico otvoril a zakazdym tym ziskal do socialnej poistovne stovky milionov eur. A vidime,ako jej to sakra pomohlo 🤣. Ja z neho vystupim,len ked mi zbran k hlave niekto prilozi. O moje tazko zarobene a hlavne deditelne desiatky tisic neoberiem syna.