Potrebujem info pre moju zlatú svokru, svokor je na dôchodku, ona nie, pracuje na dohodu o pč,aj zníž.prac.úväzok - za tento rok zarobí okolo 2000 Eur,ale daň jej zamestnávateľ nestrhával, ako to bude?
tak ako vravela angua27, daňové priznanie si podať musí, ale pri takomto príjme jej daň nevyjde, ak to bude aktuálne, rada ti pomôžem s vyplnením tlačiva, dá sa veľmi ľahko cez internet a potom len vytlačiť.
Chcela by som sa opýtať, som na materskej, a popri tom som pracovala na dohodu. Môj ročný príjem bol cca 680 euro. Chcem sa spýtať, daň mi strhovali, mám si podať daňové priznanie? Bude mi nejaká daň vrátená? Kedy sa podáva toto daňové priznanie? V marci nasledujäceho roku?
@anib treba vykonať daňové priznanie z dani z príjmu, pretože zarobila viac ako je polovica odpočítateľnej časti základu dane na daňovníka, čiže daňové priznanie je povinná podať. treba si vypýtať od zamestnávateľov potvrdenia o príjme za obdobie, kedy tam pracovala, ak daň nestrhávali, nevadí, zarobila menej ako je nezdaniteľná časť na daňovníka. ak jej niekde daň strhávali, daňový úrad jej ju vráti.
@sustik treba podať daňové priznanie do konca marca nasledujúceho roka, ak bola daň strhávaná, daňový úrad ju vráti (zvyčajne okolo mája ju vracajú)
katkin macko 🙂
ahoj, svokra si bude musieť podať za rok 2012 daňové priznanie. ak ešte nie je dôchodkyňa, tak má na seba nárok na nezdaniteľnú čiastku na daňovníka, čo je 3.644,74 Eur na celý rok. takže ak zarobila za celý rok 2.000,- Eur, nemala by platiť žiadnu daň. daňové priznanie však podať musí. ak máš ďalšie otázky, kľudne sa pýtaj. 😉