Čo robiť v prípade zmeškanej inkaso platby?

mija80
6. apr 2020

Ahoj chcem sa opýtať mám v slsp zriadené inkaso na platbu účtov za paušál mobilu, ale stalo sa mi nedopatrenim, že som nemala dostatok finančných prostriedkov na účte. A tým pádom mi nestiahli peniaze za faktúru. Mám tu faktúru uhradiť sama, alebo keď budú peniaze na účte či to stiahnu sami?

michellemary
6. apr 2020

@mija80 stiahnu si to, banka sa o to vždy pokúša 3x. (Také info mám priamo od pracovníčky SLSP)

mija80
autor
6. apr 2020

@michellemary ďakujem 🙂

lindusss2016
6. apr 2020

@michellemary nuz to je zvlastne teda, lebo ja mam inkaso v slsp a ked nemam na ucte peniaze, tak to proste neodide vobec. Ja som sa tiez na to spoliehala, ze si to stiahnu a prisla mi potom upomienka 🤔

simca06022011
6. apr 2020

stahuju to 2-3x za sebou (cize dajme tomu 2-3dni), potom uz nie.. cize ak si tam nemala tyzden dost, tak to nestihanu (ja to vidim v cakajucich platbach, ci este to caka, alebo nie, na nezrealizovane inkaso mi chodi sprava do schranky sprav). Ak sa nezrealizuje, tak mozes fakturu uhradit sama podla FA.

mija80
autor
6. apr 2020

@simca06022011 Tak ešte len v noci mi prišla.smska. Dnes už budú peniaze na účte tak uvidím

tarra6
6. apr 2020

u nás vo firme sme kedysi inkaso pri nezrealizovaní skúšali aj 2-3x. Ako pred 2 (?) rokmi EÚ nariadila SEPA platby, už je to len raz. Keď sa nezrealizuje inkaso, odberateľ musí zaplatiť prevodom.

mogaa
6. apr 2020

@mija80 ak by ti to nestiahli, dá sa to uhradiť prev.príkazom...pozri si stránku slov.pošty, majú tam uvedené číslo účtu a var.symbol je číslo na inkasom lístku, je tam uvedená aj infolinka, poradia ti