Ahoj chcem sa opýtať mám v slsp zriadené inkaso na platbu účtov za paušál mobilu, ale stalo sa mi nedopatrenim, že som nemala dostatok finančných prostriedkov na účte. A tým pádom mi nestiahli peniaze za faktúru. Mám tu faktúru uhradiť sama, alebo keď budú peniaze na účte či to stiahnu sami?
@michellemary ďakujem 🙂
@michellemary nuz to je zvlastne teda, lebo ja mam inkaso v slsp a ked nemam na ucte peniaze, tak to proste neodide vobec. Ja som sa tiez na to spoliehala, ze si to stiahnu a prisla mi potom upomienka 🤔
stahuju to 2-3x za sebou (cize dajme tomu 2-3dni), potom uz nie.. cize ak si tam nemala tyzden dost, tak to nestihanu (ja to vidim v cakajucich platbach, ci este to caka, alebo nie, na nezrealizovane inkaso mi chodi sprava do schranky sprav). Ak sa nezrealizuje, tak mozes fakturu uhradit sama podla FA.
@simca06022011 Tak ešte len v noci mi prišla.smska. Dnes už budú peniaze na účte tak uvidím
u nás vo firme sme kedysi inkaso pri nezrealizovaní skúšali aj 2-3x. Ako pred 2 (?) rokmi EÚ nariadila SEPA platby, už je to len raz. Keď sa nezrealizuje inkaso, odberateľ musí zaplatiť prevodom.
@mija80 stiahnu si to, banka sa o to vždy pokúša 3x. (Také info mám priamo od pracovníčky SLSP)