Vie mi niekto poradiť ako máme postupovať?Manžel ručil sestre ,ktorá zobrala Pôžičku od banky a samozrejme ju neplatí,Teraz ju vymáhajú od neho ,samozrejme ju to netrápi a my nevieme čo robiť.Peniaze sa nám z neba nesypú,sami máme problémy a nie ešte riešiť toto.Má niekto s tým nejaké skúsenosti?Ako sa vraví-Za dobrotu na žebrotu!
@jankamarcel Nemozete robit nic, treba to platit. Nie ste prvi ani posledni, ktori na taketo cosi doplatili, je to smutne, zle, nefer, ale podpisana zmluva je platna.
Nic ineho sa neda poradit. A nabuduce, samozrejme, nerobit rucitela nikomu, ani (alebo lepsie povedane, uz vobec nie) svojej rodine.
Drzim palce.
@jankamarcel - postupovat - platit. Podpisala si zmluvu. A do buducnosti - nerucit ani najblizsej rodine, proste nikdy nikdy nikdy 😖 Na co brala pozicku? Neda sa to predat a tym zaplatit cast dlhu?
musite to splatit a nasledne si to mozete vymahat od sestry v obciansko pravnom konani na sude
No tak to už v živote neurobím.tiež máme ručiteľa ,ale to si sakramensky davám pozor aby niečo také jemu nedošlo,to si ani neviem predstaviť čo by robil on.
@jankamarcel presne tak, len PLATIT !!! a najhorsie je, ze idu hlavne po vas ako rucitelovi... a su nesmierne otravny, stale len vyvolavaju - ja osobnu skusenost nemam , ale moj "mudry" bratricek rucil
@jankamarcel My máme tiež takúto nepríjemnú skúsenosť. :(
Poradím ti, pokiaľ by sa so sestrou dalo dohodnúť, tak nech sa zmení ručiteľ na niekoho iného, pokiaľ je ten pohľadávka stále v banke je to možné! My bohužiaľ tú možnosť už nemáme, lebo už to prevzala vymáhačská spoločnosť. :(
alebo ako písala maznacik007 ale to je na dlhé lakte .... a nakoľko to teraz neplatia, ako by to vyplatili Vám?
@nene99 banka rucitela zmenit nedovoli, ked uz je pohladavka v omeskani... 😔
@jankamarcel jedine platit a potom sa domahat cez sud vyplatenia od mm sestry... 😔
@jankamarcel nuz, zial, budete to musiet platit. a co je najhorsie, kedze je to pozicka z banky, teda udaje idu aj do registra bankovych informacii, tak ak to platit nebudete, ziadna banka vam nepozicia dalsie peniaze, lebo mate zaznam ako nedisciplinovani klienti, darmo, ze ste "len" rucitelia ☹ platte to za kazdu cenu, videla som vela pripadov, kedy mali rucitelia na uctoch exekucie kvoli dlhom niekoho ineho ☹ doklady si odkladajte a mozete potom vymahat sudnou cestou od svagrinej zaplatenu sumu, toto by som ja aj urobila! a mozno aj rozruch v rodine, ze jej rucite a ona neplati a vy mate problemy, ale to uz je na zvazeni kazdeho, podla toho aku mate rodinu a pod. v mojej by to fungovalo, v mm napr. nie ☹
@jankamarcel ahoj moj ujo takto rucil kamaratovi ale tiez to neplatil nakoniec mal tahacky on stym .isiel za nim co mu povedal to neviem ale ujo nakoniec nezaplatil ani cent.musis sa porizpravat s jeho sestrou pripadne sa jej nejako vyhrozte aj ked je to rodina inac to budete platit vy za nico z coho ste nic nemali.drzim palce aby sa vam to nejako podarilo vyriesit.
janie80 jasne museli by to doplatiť a až pak žiadať zmenu ručiteľa, tak ale lepšie, ako platiť až do nevidím, ak je to HU asi to nebude mala čiastka a v tom prípade by som možno zvážila aj osobný bankrot... len aby to nemuseli platiť dajme tomu aj
30r.
@nene99 oni sa tieto veci riesia velmi individualne... Mala som vela pripadov, kedy chceli klienti menit cokolvek na uvere, ale prvou a najdolezitejsou podmienkou bolo, aby k datumu ziadosti o zmenu bolo vsetko vyrovnane... A aj ked bolo a v minulosti boli nejake problemy s platenim, banka to hned vidi ako spekulaciu a tym padom riziko a teda zmenu nedovoli... 😔 ja som tym len chcela povedat, ze nie vsetko sa da automaticky poriesit, kym je vec este v banke... Banka ma svoje podmienky a nebude z nich ustupovat prave v pripade, ked je klient nediciplinovany v plateni a teda tie zmluvne dohodnute podmienky porusil prave klient... 😔
Hej hej toto ja všetko viem 🙂 ja len že treba skúsiť každú možnosť za spýtanie nič nedáš a možno práve tebe teda v tomto prípade jankamarcel-ovi by sa to podarilo.Nehovorím že je to zaručená istota, len jedna z možností 😉
@nene99 nechcem zbytocne rypat, ale velakrat si za to tak trosku moze aj ten rucitel (asi sa tu teraz do mna pustite, ale nevadi...)... Ved vie, ze ruci niekomu za uver, tak sa raz za cas treba ist do tej banky opytat, ako to vyzera a ci sa plati... A teda problem nemusi zajst az tak daleko a da sa riesit vcas, ked ta dlzoba nie je az taka velka a nenarastla o nekrestanske poplatky a uroky z omeskania... Ved ide, preboha, aj o jeho peniaze, tak by sa mal zaujimat... Slepa dovera v tomto pripade nie je na mieste... A k otazke... Platit a platit aspon kym sa nevyrovna omeskana ciastka a potom sa ist informovat ohladom zmeny (ruzovo to sice nevidim, ale kto nevyskusa, nic nevyriesi)... A zaplatenu ciastku vymahat - samozrejme na zaklade dokladov o zaplateni... Mozno najprv skusit urobit bordel v rodine a ked to nepojde, tak sudne... 😔
@jankamarcel veru tu uz zial nepomoze nic,ja osobne nechapem ako moze ist niekto za rucitela 😲 aj ja mam znameho ktory takto dopadol a teraz je uz chudak na dochodku a musi popritom robit,lebo plati za ineho pozicku a nic z toho NEMA!!! isiel k nemu domu,nepomohli vyhrazky nic,neplatil,tak mu aspon z domu pobrali co sa dalo,ze ked uz zanho platia.Asi hnusna rada,ale pekne nech ide za sestrou a vezme si aspon nejake cenne veci ked uz je taka drza a necha platit ineho,zoberte jej telku spottrebice a mozno sa uvedomi...
@jankamarcel a este otazka... Manzel je rucitel alebo spoludlznik? 😕 ak rucitel, tak je to ten lepsi (pre neho) pripad...
@diusik vieš ako to je keď niekomu chceš pomôcť,ale nikdy viac,skôr pomôcť cudziemu ako vlastnému.Nie je toho veľa splácať ale na dnešnú dobu je každý cent vzácny.Neviem či by nám nepomohlo podať na ňu trestné oznámenie za podvod.
@janie80 manžel je ručiteľ
@janie80 no to dúfam že lepší prípad,lebo zúrim,zúrim ,zúrim.
@jankamarcel tak to je potom ta lepsia moznost... V takom pripade si tie zaplatene peniaze moze vymahat... Ak by bol totiz spoludlznik, tak ten nema narok na nic, lebo v zmluvach su take formulky, ze "hlavny dlznik a spoludlznik dlzia spolocne a nerozdielne"... A teda nejake vymahanie zaplatenej ciastky nehrozi... 😔
@jankamarcel Začať okamžite splácať za sestru a peniaze použité na splátky potom vymáhať od sestry v občiansko právnom konaní.
A odporúčam ihneď začať platiť, nečakať kým príde domov obsielka od exekútora, pretože sa to potom navýši aj o jeho poplatky a budete platiť ešte viac.
@jankamarcel
souhasim s @anjelicek26 ...prodat, co si koupila a zaplatit aspon cast dluhu.. 😉
@jankamarcel trestne oznamenie vam nepomoze; policia ho odmietne a este by svagrina mohla podat TO na vas za ohovaranie. pri TO musi policia dokazat umysel, t.j. ze si uver brala s tym, ze ho vobec, ale vobec nebude platit (t.j. vedome od uplneho zaciatku).
@jankamarcel no ako?splatila?
@jankamarcel Myslím, že to budete nakoniec musieť splatiť vy. ☹ ☹ ☹ Ale, hádam niekto poradí. Zatiaľ osobnú skúsenosť nemám.