Čo robiť, ak som sa zabudla zahlásiť na Úrad práce?

alenkay7
2. okt 2019

Ahojte stala sa mi taká vec mala som sa hlásiť na úrade práce 25.9. a som na to úplne zabudla, dnes som si spomenula. Co sa teraz stane? Co mam robiť?

pribinak
2. okt 2019

Vybav si potvrdenie od doktorky

alenkay7
autor
2. okt 2019

@pribinak keď si vypýtam paragraf na ten deň od zubára tak to obstojí aj po toľkých dňoch?

bielavlcica
2. okt 2019

@pribinak to je uz zbytocne ak tam dovtedy nebola tak ju uz vyradili. Bohuzial jej chyba ved je to 6 dni

iffushka
2. okt 2019

@alenkay7 Súhlasím. Vyradili Ťa

pribinak
2. okt 2019

@alenkay7 paragraf ti nepomoze, ale ocr na tyzden. Ved paragraf mas na 1 mozno 2-3 dni, ale tebe chyba tyzden

veronikaszabova
2. okt 2019

@alenkay7 mala si 3dni na to, aby si doniesla potvrdenie od lekara na Upsvar - teraz po 6 dnoch uz ta vyradili z evidencie.

alenkay7
autor
2. okt 2019

@veronikaszabova a nahlásiť späť sa nedá?

veronikaszabova
2. okt 2019

@alenkay7 po 6 mesiacoch

alenkay7
autor
2. okt 2019

@veronikaszabova to sa ozaj nedá? Však stať sa to môže aj inému.

veronikaszabova
2. okt 2019

@alenkay7 neda. Je to tvoja povinost sa hlasit vtedy, kedy ti povedia. To, ze si zabudla je hold tvoj problem. Urcite ti to prizvukovali, ked si sa evidovala na Upsvar.
Zajtra tam zajdi a informuj sa.

zab37
2. okt 2019

@alenkay7 no bohužial... nedodrzany termín je vyradenie na 6m. Jedine ospravedlnenie je pn resp.ocr ale zajtra je uz neskoro riesit....to sa doklada do 3 prac.dni.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenicka1121
2. okt 2019

@alenkay7 mne sa raz stalo , ze som nemohla ist no mala som chorého syna, zapal pluc co mi samozrejme neuznali a vyradili ma napriek tomu, že som priniesla potvrdenie o chorobe syna od pediatra. Žiaľ neda sa hned znova nahlásiť, budeš ako dobrovoľne nezamestnaná kde si musíš hradiť zdravotné poistenie sama až pokiaľ sa znova nebudes môcť zaevidovať. Nemas možnosť práce napr.na dohodu aspoň za ten čas?

lenicka1121
2. okt 2019

@alenkay7 to,že si si spomenula až teraz je už neskoro . Nemala si termin nikde zapísaný? Ani pripomienku v mobile? Ja keby zabudnem okamžite letím na úrad práce najneskôr nasledujúci pracovný deň alebo si mala vopred oznamit úradu, ze nemôžeš prísť.. to, ze si zabudla ta prepac neospravedlňuje, vyradia ta, alebo ťa už vyradili z evidencie z dôvodu nespoluprace, nedostavenia sa na termin

halci
2. okt 2019

ak mas dieta do 6r tak mozes byt zaregistrovana ako Osoba starajuca sa o dieta do 6r a vtedy si nemusis platit zdravotne poistenie, ale dieta musi byt bud s tebou alebo v skolke na max. 4h denne

bielavlcica
2. okt 2019

Najblizsie sa mozes prihlasit az po 6 mesiaci. Ono zalezi aj od tych uradniciek. Ja som mala taku dobru ze ked som zabudla a v ten den kontaktu som nechodila zavolala mi 2 hodiny pred koncom ze mam dnes termin.

agi7717
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
agi7717
2. okt 2019

@alenkay7
@alenkay7 Urcite ta nevyradili z úradu prace, ja som nato tiež raz tak isto zabudla mala som vtedy toho veľa a isla som tam po 10 dňoch od datumu, len mi povedala pani že nech sa to uz nezopakuje nabudúce ked je človek doma to neznáme ze musi čakať na termin kedy ma ist na úrad práce, tiez môže mat povinnosti nejaké alebo hocičo

janci05
2. okt 2019

@zahrajzlato Tak nemalo by sa to stať, ale ja som mala napr. dohodu a tiež som zabudla na to, že mám ísť na úrad sa hlásiť. Bola som v práci. To bolo ešte vtedy, keď to nebolo tak prísne ako dnes, ale stať sa môže. Mne vtedy tiež pracovníčka volala a prišla som rýchlo na kontakt. Záleží na pracovníčke úradu. Počítam, že dnes by ma veru bez milosti vyradili.

elanor
2. okt 2019

jedine ospravedlnenie je PN. Nie OCR. Choroba dietata nieje dovod sa nedostavit na stretnutie. Presne nejako takto je to aj oficial. napisane tusim na stranke uradu prace.
A asi vsetko zalezi od konkretnej pani, ktira ta ma na starosti.
Su panie, ktore su chapeme a empaticke a prizmuria oko. A su panie, harpie, co ta vyradia ani okom nemrknu.
V kazdom pripade budes tam musiet ist co najskro a velmi dobrou vyhovorkou.

veronikaszabova
2. okt 2019

@agi7717 momentalne sa "znizuje stav nezamestnanych". Vyhadzuju za kazdu prkotinu, nieto ked niekto pride po tyzdni, ze zabudol

agi7717
2. okt 2019

@veronikaszabova tak mna nevyhodili ja som sa ospravedlňila ze sa to uz viac krat nestane a to bolo všetko, nemusíte ju tu teraz vsetci ju kameňovat že zabudla ist na úrad práce, urcite neni jedina ktorá na niečo zabudla v zivote svet sa nezruti

lenicka1121
2. okt 2019

@agi7717 po 10 dňoch? Na tretí deň ako zabudne clovek na termin vyradzuju, no zrejme záleží asi aj od úradničky. Ja som pred par rokmi aj vopred oznamila, ze nemozem prist pre chorobu syna, aj som priniesla potvrdenie od pediatra o synovej chorobe, aj tak ma vyradili z evidencie pre "nespolupracu" hoci som to oznamila vopred a hlavne dotyčná úradníčka vedela, že sa sama starám o často chore dieťa

agi7717
2. okt 2019

@lenicka1121 tak to uz je asi na uradnicke ako sa zachová

lenicka1121
2. okt 2019

@elanor ozaj preco, z akého dôvodu vôbec úrad práce neuznáva starostlivosť o chore dieta? Napríklad keď sa matka stará sama o dieta, ktoré ochorie a nemoze sa dostaviť na termin lebo nema dieťa pri kom nechat? Na tieto matky urad ani zákon akosi nemysli...mňa takto vyradili...Syn zapal pluc, boli sme aj v nemocnici a úradníčka ma vyradila pre "nespolupracu" hoci vedela, že som s malym synom v nemocnici. Nepomohlo potvrdenie od pediatra ani potvrdenie z nemocnice. Na toto akosi úrad zabúda.

lenicka1121
2. okt 2019

@elanor tak toho je teda chore. Keď sa matka SAMA stará o chore dieta, nemôže ísť na ten úrad práce a chore dieta zo sebou na úrad brať nebude. Alebo ak je matka s dieťaťom v nemocnici. Toto je postavené na hlavu. Mohli by tam byť výnimky kedy by sa mohla uznať starostlivosť o chore dieta ako dôvod neprítomnosti na termíne na úrade práce

zab37
2. okt 2019

@elanor no na to sa pozriem zajtra, my očr uznavame, nie je ich vela skôr minimalne. Ale ak prinesu a v termíne su uznane...

elanor
2. okt 2019

@lenicka1121 tiez tomu nerozumiem, lebo ked je raz clovek na OCR, tak asi preto, ze sa ten clen rodiny o seba nevie postarat sam, hlavne ked je to male dieta. A nechat male dieta same doma? Alebo ho chore v horuckach, ci hnackach, vracackach ai. tahat na urad? Na hlavnu riadne postavene. Zial, ale je to tak.
POdla nich sa osetrenie clena rodiny nepovazuje za vazny dovod sa nedostavit na stretnutie... co k tomu dodat.

lenicka1121
2. okt 2019

@agi7717 no vatsinou vôbec nemajú pochopenie. Este môžem spomenúť, keď som poberala dávku v hmotnej núdzi...starám sa sama o postihnutého maloletého syna, dávku v hmotnej núdzi ma nútili si odpracovať napriek tomu, ze vedeli, ze som osamelá matka starajúca sa o chore, navyše zdravotné postihnute dieta. Syn nechodil do škôlky, nechceli ho prijat pre postihnutie. A take sú úradničky na úrade práce