Ahojte. Poradí mi niekto, čo potrebujem odovzdať na ročné daňové priznanie keď som bola v januári 2023 9 dni PN, potom práca na zmluvu, potom zas úrad práce mesiac a zas zmluva, mesia PN a potom zas od novembra úrad práce? Zaujíma ma aké potvrdenia treba z evidencie a z PN? Ten rok bol hektický, nedarilo sa...ďakujem za rady.
@lucka_ke ale stačí potvrdenie čo mi poslali postou ze som v evidencii alebo nejaké samostatné tlačivo mi potvrdia?
samostatné tlačivo o evidencii za rok 2023
@lucka_ke potvrdenie o zdanitenych prijmoch su vyplatne pasky?dik
@berusinka2 nie, je to doslova tlačivo s daným názvom
@lucka_ke dakujem,lebo ja mam z rakuska len vyplatne pasky,nic ine mi nechcu vystavit,lebo to vraj nie je ich povinnost
@lucka_ke prosím Vás ešte sa opýtam, čo som bola na PN odtiaľ mi stačí len odkedy dokedy som bola alebo aj výmer? A v jednej robote som na zmluvu len jeden deň odrobila tiež mi musia poslať to tlačivo o zdaniteľných príjmoch? Ďakujem
Z každého zamestnania ti musia poslať tlačivo o zdaniteľných príjmoch. PN ani úrad práce sa daňovému úradu nedokladuje.
@subartic čože? To fakt? To je divné a ako budú vedieť čo bolo v hluchom obdobi?
predmetom zdanenia sú iba príjmy ktoré tomu podliehajú . Hluché obdobie ich nezaujíma.
.
Najlepšie je v daňovom priznani v osobitných záznamoch juviesť napr. PN - január, marec 2023, UPSVaR od do.... Samozrejme ak sa správcovi dane niečo nebude zdať vyzve vás na zdokladovanie.
môžeš požiadať niektorého so zamestnávateľov aby ti urobil Ročné zúčtovanie dane, doložíš mu Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch od druhého zamestnávateľa, z úradu práce potvrdenie o evidencii