Čo musím doložiť k daňovému priznaniu?

24. jan 2024

Ahojte. Poradí mi niekto, čo potrebujem odovzdať na ročné daňové priznanie keď som bola v januári 2023 9 dni PN, potom práca na zmluvu, potom zas úrad práce mesiac a zas zmluva, mesia PN a potom zas od novembra úrad práce? Zaujíma ma aké potvrdenia treba z evidencie a z PN? Ten rok bol hektický, nedarilo sa...ďakujem za rady.

lucka_ke
24. jan 2024

môžeš požiadať niektorého so zamestnávateľov aby ti urobil Ročné zúčtovanie dane, doložíš mu Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch od druhého zamestnávateľa, z úradu práce potvrdenie o evidencii

autor
24. jan 2024

@lucka_ke ale stačí potvrdenie čo mi poslali postou ze som v evidencii alebo nejaké samostatné tlačivo mi potvrdia?

lucka_ke
24. jan 2024

samostatné tlačivo o evidencii za rok 2023

berusinka2
24. jan 2024

@lucka_ke potvrdenie o zdanitenych prijmoch su vyplatne pasky?dik

lucka_ke
24. jan 2024

@berusinka2 nie, je to doslova tlačivo s daným názvom

berusinka2
24. jan 2024

@lucka_ke dakujem,lebo ja mam z rakuska len vyplatne pasky,nic ine mi nechcu vystavit,lebo to vraj nie je ich povinnost

autor
24. jan 2024

@lucka_ke prosím Vás ešte sa opýtam, čo som bola na PN odtiaľ mi stačí len odkedy dokedy som bola alebo aj výmer? A v jednej robote som na zmluvu len jeden deň odrobila tiež mi musia poslať to tlačivo o zdaniteľných príjmoch? Ďakujem

subartic
24. jan 2024

Z každého zamestnania ti musia poslať tlačivo o zdaniteľných príjmoch. PN ani úrad práce sa daňovému úradu nedokladuje.

autor
24. jan 2024

@subartic čože? To fakt? To je divné a ako budú vedieť čo bolo v hluchom obdobi?

subartic
24. jan 2024

predmetom zdanenia sú iba príjmy ktoré tomu podliehajú . Hluché obdobie ich nezaujíma.

autor
24. jan 2024

.

jankaatg
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankaatg
24. jan 2024

Najlepšie je v daňovom priznani v osobitných záznamoch juviesť napr. PN - január, marec 2023, UPSVaR od do.... Samozrejme ak sa správcovi dane niečo nebude zdať vyzve vás na zdokladovanie.