Čo ak nezaplatím dlh?

laska351
10. okt 2022

Dobrý deň, mam dlh na telekom 400€ zobrala som to priateľovi ale sme sa rozišli a nevedela som ze to neplatí...ale prosím vás už mi volala inkasacna spoločnosť a nechcú sa dohodnúť chcú odomna 200€ tento mesiac a si nemôžem dovoliť dat teraz... Prosím vás čo bude ďalej ak to nezaplatím? Vôbec sa v tomto nerozumiem pretože si svoje veci vždy platím na čas. Ďakujem za každú radu 🙏

marca12
10. okt 2022

@laska351 ak nezaplatis,bude nasledovat exekucia. Poziadaj listom splatkovy kalendar navrhni najvyssi moznu sumu,aku mozes zaplatit. Neda sa ti platit aspon po 50€? Posielaj,co mozes uz teraz aj ked ti neschvalia aspon sa ti bude znizovat dlh. Odkladaj si potvrdenia o uhrade,ak by to dali medzitym na exekucie,nech vies zdokladovat,co si uz zaplatila a odpocitaju ti to z celkovej dlznej sumy.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
10. okt 2022

Posledné čo potrebuješ že tá začne riešiť exekútor, zablokuje ti účet a začne ti strhávať peniaze z úctu

Čím skôr sa dohodni na splátkovom kalendári. Ak nemôžeš zaplatiť 200 tak navrhni napr 80
Eur, ale zas nemôžeš čakať, že budú súhlasiť s hocijakými splátkami čo sa výšky týka

laska351
autor
10. okt 2022

@marca12 aj keď to už poslal telekom na inkasacnu spoločnosť tak sa môžem dohodnúť s telekom na splátkový kalendár? ❣️

laska351
autor
10. okt 2022

@pribinak preboha no to je posledne co mi chyba žijem na rodičovskom príspevku s malým sama 😥

pribinak
10. okt 2022

@laska351 tak svihaj. A samozrejme tu by som sa poradila s právnikom ako sa ozvať tomu tvojmu bývalému princovi, že so akých problémov tá dostal
Na MK je právnicka poradňa

Z rodicaku to strhávať asi peniažky nemôžu, ale zas nezaplatiť nie je riešenie, lebo nárastu úroky a suma sa zvýši

marca12
10. okt 2022

@laska351 nie,uz musis vserko riesit s inkasnou spolocnostou. Inkasne neschvaluju splatkovy kalendar,oni chcu co najskor vymoct. Ale to nech ta neodradi,plat kolko mozes,no min.po 50€. Najlepsie ak by si vedela posielat aspon po 100€. Naozaj posielaj co najskor. Lebo tie poplatky v exekucii su dost velke,neplatis len dlznu sumu,ale aj odmenu exekutorovi,sudne trovy a rozne ine poplatky,ktore si tam inkasna spolocnost bude uctovat a este aj uroky z omeskania.

laska351
autor
10. okt 2022

@marca12 a nemôže sa stať že to budem posielať a aj tak to dajú na exekúciu? Ďakujem ti

judar
10. okt 2022

Nuz bude ta nahanat exekutor....a ked nato nemas uz hned ako si sa to dozvedela si to mala nejak riesit ked si nemozes dovolit dat 400€ tak dat dieta rodinou strazit a ist na brigadu hoc aj s tyzdennym vyplacanim aby si to mala ihned z krku a rovno dat aj zrusit zmluvu v telekome ked ten tvoj pan uzasny ma telefon alebo proste nieco na teba aby zas nenarobil faktury za pausal alebo co to tam mate lebo to sa raz dva moze stat a nevymoces sa potom z toho...najlepsie bude ak toto vsetko behom mesiaca vyplatis, vyriesis lebo tak ci tak aktualne budes vedena i v registri dlznikov a ked budes chciet kupovat v blizkej dobe hoc co na splatky tak ta odmietnu

cacianka
11. okt 2022

Kto to vymáha ? Daj sem fotku listu, len zakry tvoje osobné údaje

ivuska027
11. okt 2022

Čím skor to začneš splacať, tým lepšie. Ak strčíš hlavu do piesku, postúpia to exekútorovi, a tam uz budes platit penále, penále z omeškania, poplatky za spracovanie, úroky, súdny poplatok.. A to môže byť kľudne viac(možno aj bude) ako je dlžná suma. Ako personalistka, ktorá s tým prichádza do styku, Ti radím, dohodni si splátkový kalendár a plať, inak to bude len horšie. Dlžná suma bude už len narastať.

brembo
11. okt 2022

@laska351 daju to exekutorovi a bude vybavené.

brembo
11. okt 2022

predovšetkým sa dohodni s Telecomom na niečom rozumnom,čo ti budu akceptovat. Ked ste sa už dohodli a prišiel ti šek na celu sumu,tak ho nevyplat a zavolaj do Telecomu.

brembo
11. okt 2022

hm hm,už nemá učet na konovi

peta12323
6. aug 2024

@pribinak takže to funguje tak ze to dostane exekútor a ten siahne na mzdu ? Ale co ak si medzitým zaziadam o bankrot? Bude aj tak sťahovať?

mamina7070
6. aug 2024

@peta12323 ano exekutor posle poziadavku priamo zamestnavatelovi a on ti bude stahovat zo mzdy a posielat to exekutorovi
OB kym vybavis dovtedy stahuje to neni lusknutim prsta a musis mat min rok exekuciu

pribinak
6. aug 2024

@peta12323 kvôli takejto sume chceš ísť do bankrotu 😳😳
Navyše exekúcia musí bežať minimálne 1 rok, takze by si to asi skôr splatila ako zbankrotovala