Cítite aktuálne menej financií?

6. jan 2024

Maminky uprimne... aktualne je januar, aky sme este nezazili. Ziadne mega rozhadzovanie ci dary na Vianoce, ale aj tak citime, ze si musime utahovat opasky a nic neusetrime. Mali sme par dni vkuse navstevy a tie nakupy v potravinach su sialene 🙁🙁🙁 a to som vkuse varila a pripravovala aj vecere (pizza doma a pod). Citite aj vy, ze je to aktualne horsie alebo to iba na nas prislo az v tomto case?

mikadooo
6. jan 2024

Našťastie nie, s decembrovou výplatou dostávam aj koncoročný bonus. Horšie je to u nás v lete, po letnej dovolenke, to mám pocit, že mi peniaze na dovolenke len tak samé vylietavajú z peňaženky 😄. Ráno tam mám padíka, dáme zmrzku nedajbože obed a fuk! Už jej neni...

minenkak
6. jan 2024

Ja cítim permanentne malo financií

marsmykkok
6. jan 2024

Nie, ja som mala kritickú jeseň, predražila sa malá prerabka o dosť a boli aj menšie výplaty. Teraz koncom roka prišli nejako peniaze a konečne sa niečo odložilo a aj mám dosť na bežné míňanie.

autor
6. jan 2024

@mikadooo ja som koncorocne odmeny este nezazila ani u seba, ani u partnera 😌 takze nas to zial bohu nenakopne 😔

maminkadeticiek
6. jan 2024

Neda sa pouvazovat o zmene prace?

benit
6. jan 2024

Asi ma to nesokovalo lebo varim denne, tak viem co dokazeme minut na stravu.

daniela2202
6. jan 2024

Tie potraviny sú ozaj katastrofa

dzulli1980
6. jan 2024

Ja som sa pri tomto šialenom zdražovaní naučila nakupovať v akciách a viem ušetriť viac, ako pred zdražovaním ...

gabrm
6. jan 2024

Čakám kedy tu bude prvý príspevok,ako si doplniť vzdelanie a zmeniť zamestnanie.. 🤣🤣🤣

gab1sol
6. jan 2024

Nie, ak by pohostenie pre návštevy znamenalo, že si musíme utiahnuť opasky, tak by to pohostenie bolo skromnejšie…

maranta_leuconeura
6. jan 2024

Nie, nemali sme ziadne sviatky obzerstva ani som nikoho nehostila, takze pohoda. Naopak, novorocne zvysenie platu, v decembri odmeny, darceky si nekupujeme, kupime si az dovolenku na jar. Takze my sa mame teraz lepsie 😀

pkgirl30
6. jan 2024

Mňa to až tak neprekvapuje, aj z toho mála čo mám dokážem odložiť. Som v situácii do ktorej som sa dostala vlastným pričinením a bola som donútená utiahnuť opasok ale časom som zistila že je mi takto lepšie, že veď vlastne toho ani tak veľa nepotrebujem. Takže zatiaľ je to v pohode.

beata_k
6. jan 2024

@gabrm Uz bol 😃

mici88
6. jan 2024

@dzulli1980 človek čo nakupoval v akciách už pred zdražením to pocíti. 😪 My tiež iba v akciách nakupujeme

autor
6. jan 2024

@gab1sol
Mali sme tu vyse tyzdna stale niekoho na cele dni (rozumej prespavali u nas v hostovakej). Bola som za to rada, lebo prisli bratia zo zahrancia s priatelkami, otec s partnerkou, kamoska s rodinou. Ale stravovala som tu stale dospelych ludi od rana do vecera a nerobila som im tu gastrospeciality... ale uz len obycajny nakup chleba, masla, sunky, zeleniny... stoji dost. A tiez som by som sa hanbila povedat, ze tento mesiac na to nemame, budeme jest zemiakove lokse pomastene.... obyc.polievka a druhe ale aj tak. Ranajky, obedy, vecere... cesta za rodinou na Vianoce atd. Nazbieralo sa.

martinkatinka
6. jan 2024

Chodíme do Poľska a nákup a tam vidím ako je u nás draho.

jakoma
6. jan 2024

My sme len dvojclenna rodina s dvomi platmi, ale tiez pocitujem zvysenie cien potravin.

mandzula
6. jan 2024

@autor buduci rok sa k navstevam na navstevu pozvi ty a mas usetrene.🙂

autor
6. jan 2024

@mandzula
Tema bola trosku ina 🙏 ak by sa dalo, toto by som nerozoberala, my nemame kam prist opacne a nafta tiez dost stoji, je to daleko.

kavenkaa
6. jan 2024

Opasky našťastie uťahovať nemusíme, ale áno, cítiť to na poloprázdnom košíku a vysokej sume na účtenke, vtedy si to uvedomím.

scila
6. jan 2024

@autor tak ja som robila obložené chlebíky len pre deti, muža a seba a tá pálka v obchode... som myslela, že zle vidím. Ale teda my sme na tom boli už neraz aj horšie, aj pred rokom kedy som bola bez práce a kvôli neustálym chorobám detí som si nemohla nájsť druhú. Teraz ju už mám a včera mi nabehla výplata za december, robila som aj medzi sviatkami, takže aktuálne sa cítim lepšie ako v minulosti. A mnoho vecí zlacnelo. Maslo a olej, ktoré kupujem, sú aj o 50% lacnejšie ako boli pred niekoľkými mesiacmi.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heln
6. jan 2024

za seba napisem, ze nie, ja to tak necitim.
mame za sebou dost dlhe obdobie, ked sme boli obaja bez prace, na podpore, po brigadach, v podnajme, co sme zarobili, minuli do posledneho centa, lebo sme zarobili malo, potom sme kupili konecne byt, ale casto som mala prievan v penazenke, ze som sa casto hanbila, ze nemam drobne ani na kavu z automatu, potom som bola na rodicaku, ze som musela pocitat kazde euro a setrit.
teraz konecne obaja pracujeme, z vyplaty aj nieco odlozim, aj mozem v klude kupit to co treba a nemusim pocitat, ci mi vyde napriklad aj na banany. sice som pred par dnami oci vyvalila na cenu udeneho masa pri pokladni a v rozpakoch takmer vratila, ale povedala som si, ze teda raz za rok ho kupim.
takze pre mna paradoxne tato zla doba nepriniesla nic necakane, svoje sme si uz zazili.
ty autorka, ale pises, ze ste mali hosti, co slo urcite do penazi, takze to bude tym.

zuzanka.zuzu
6. jan 2024

každý deň minieme minimálne 15e na "drobnosti" (kedysi to bolo len 10e čiže zdraženie z nás o 50% 😲) plus väčšie nákupy potravín, a to sú len potraviny, žiadna drogéria 🙈 ešte sme netankovali a nič neplatili...

petamich
7. jan 2024

tak samozrejme, ze v decembri je viac vydavkov ale tym, ze darceky nakupujem priebezne uz pomaly od oktobra, tak nie nemam pocit, ze by sme aktualne ratali dni do vyplaty 🤷‍♀️

vkatush
7. jan 2024

My sme veľká rodina, máme ešte aj november/december veľa narodenín, k tomu darček či oslava, samozrejme Vianoce, aj keď sa snažíme minimalisticky a prakticky, no ono sa to nazbiera. Ceny v obchodoch nehovorím, malý nákup je 50 eur a to si skoro nič nekúpila.

A chystáme sa (snáď) budovať domček, bude niekoľko veľkých okrúhlin, svadba v rodine, možno bábo🤞,...
Už teraz premýšľam, kde utiahneme opasok 🥲

buberova
7. jan 2024

Ja osobne mám pocit že ako podraželi veci tak sa nám aj dvihli platy, takže nie je to zlé

martinkatinka
7. jan 2024

@stastnamanzelka my to máme 30 km, vezmeme aj svokru a susedu, plus zoznam co kto chce... A mam appku Biedronky. Mame veľké 7-miestne auto. To ozaj človek pocíti tých aj 25 % rozdiel. Aj výlety riešime väčšinou v Poľsku.

veronicka88
7. jan 2024

Ja si ešte aj k rodičom nedovolím ísť bez nákupu aspoň základného pre nás🙈nedá mi to svedomie,nikto to od mňa neočakáva. Ak by som šla.ku sestra,švagriná urobím to isté. To je nejaké zvláštne že prídu naprázdno. Každopádne áno,tie ceny v potravinách sú príšerné a áno je mi s každou platbou do plaču

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz