Ahojte, dopredu sa bojim co bude od januara, viem ze danovy bonus ide dole ale postrehla som aj nieco take ze dan z prijmu ma byt nizsia. Hruby prijem mam 1150 uplatnujem si db mesacne na 1 dieta do 15 rokov. Urobi mi to rozdiel v plate "len" 40 eur v cistom alebo to bude viac/menej?
Daň z príjmu sa znižuje? Zle si postrehla.
@melanta myslim, ze sa znizuje pre sro s prijmom do 100000€
@tehulka2011 ale autorka sa pýta na mzdu. Jej sa nijak netýka to, že SZČO a firmy s príjmom do 100 000 budú mať nižšiu daň.
@melanta jasne
@melanta takze budem mat cisty prijem taky isty minus 40 eur?
Aký mínus? Príjem sa ti nezmení ak ti neznížili mzdu. Nebudeš mať nižší príjem. Budeš mať nižší daňový bonus. A ten už za Matovičovej vlády bol schválený len do konca 2024, takže nerozumiem, prečo to prekvapenie.
@kristiii ale ja nesúhlasím ani s inými dávkami. Alebo teda aj množstvo iných dávok by sa malo zrušiť. Ale to nemení nič na fakte, že zníženie bonusu j v poriadku. Tak ako by bolo v poriadku, kedy nebol predĺžený rodičovský a normálny rodičovský sa vyplácal maximálne 2 roky. Opakujem, rodič je zodpovedný za financovanie dieťaťa, nemá to robiť štát vo forme prídavkov a bonusov.
@melanta áno rodič je povinný za financovanie dieťaťa....druhá strana mince je, že deti sa jednoducho pre zabezpečenie celého chodu ekonomiky rodiť musia....kto bude zarábať na dôchodky terajších pracujúcich?? Migranti?? Celý tento kolobeh pochopili aj komunisti, len my dnes to nie a nie pochopiť....a husakove deti sa šialenou rýchlosťou ženú k dôchodkovým rokom.....
@melanta teraz som si pozrela moje odvody a zamestnavatelove odvody su vo vyske 852 euro, moja cista mzda je skoro polovica superhrubej mzdy ani v 1 state nemaju taketo vysoke odvodove zatazenia ako u nas a co za to dostaneme? Este keby sme mali spickove zdravotnictvo, lieky zadarmo....ale opak je pravdou.
Nik nechce aby stat vyzivoval deti, ale keby stat nezodral o tolkoto mesacne ludi, tak by to ani nebolo potrebne. Nech mi nechaju tie peniaze a ja sa tak poistim a nasporim, ze nebudem potrebovat pomoc statu.
Dan z prijmu nizsia? To urcite 🙂