Chlap a hypotéka - odradí vás to

17. nov 2024

Aktuálne som vo fáze kedy si hľadám partnera. Chcela by som už konečne mať rodinu a dieťa/deti. Mám jedného fajn nápadníka s ktorým by som si vedela predstaviť ísť do vzťahu ale odrádza ma jedna vec. Kúpil si pred 6 rokmi dom a aktuálne dĺži banke 100 tisíc €. Na jednej strane by som mohla byť rada, že nie je mamičkár čo býva u rodičov ale na druhej strane sa toho aj trochu bojím, že by som ten dlh z časti znášala aj ja. Vás by to odradilo ísť do vzťahu s chlapom ktorý má 100 tisícovú hypotéku na dom?

sissy27
17. nov 2024

A ty si sa ako dostala k vlastnej nehnutelnosti bez hypoteky?

doriiis
17. nov 2024

Ty žiješ vo vlastnom,bez hypo?

katica06
17. nov 2024

@sissy27 asi by vyplatila len tak zo zadného vrecka.

doriiis
17. nov 2024

@sissy27
@katica06 ....tak mnoho ľudí žije vo vlastnom bez hypo.O tom po tom.
Ale v tomto prípade je naozaj zásadne ako a kde žije autorka

sissy27
17. nov 2024

@doriiis Viem, aj ja mam vlastny byt bez hypo. Ale zaroven mam zdravy rozum a je mi jasne, ze drviva vacsina ludi si tu hypo vziat musi, aby mohli mat svoje… a v dnesnej dobe uz aj to, ze tu hypo niekto dostane o niecom svedci, kedze ceny nehnutelnosti su ake su a treba mat aj vlastne zdroje.

martinkatinka
17. nov 2024

Ved hladaj takeho, co zdedil a o nic sa nesnazil alebo takeho, co zaraba tolko, aby hypoteku nepotreboval.

ivik4
17. nov 2024

Ja by som v tvojom pripade praveze bola rada ze uz ju ma a nebude Ta hypo aj na mna 😃

zuzanaete
17. nov 2024

Kludne si daj "inzerat", ze hladas fajn chlapa so svojim domom, ale bez hypo. Ze kolki sa ti ozvu. Bud rada, ze nie je tutmak, ale zodpovedne riesi svoj zivot.

glorikarebeka
17. nov 2024

@ivik4 no to máš pravdu,ale nebude ani dom jej

ukgirls
17. nov 2024

ak si vypocitava uz na zaciatku nevztahu tak do vztahu ani nechod..... este ani nevies,ci by vam to vyslo a uz kalkulujes

bludna
17. nov 2024

Podla mna je to idealna situacia. Ty das do prenajmu svoju nehnutelnost, hypo ti budu splacat najomci, cize s nou nebudes mat naklady a s partnerom budes kontribuovat k tej jeho hypo. Win win pre obidve strany.

colsami
17. nov 2024

Akoze nechapem ako inak chces ako mlady clovek kupit nehnutelnost, ak nedostanes od rodicov 🙄
A nie neodradilo by ma to. Ked sme sa brali, dokonca sme takuto vysku hypo mali kazdy z nas.
A ked sa takychto veci bojis najdi si niekoho, s kym prezijete zivot v najme.

danielahamar
17. nov 2024

Teba sa jeho hypo nebude týkať, skrz financií. Ale ak sa rozídete, budeš mať holú iť. Aby si s tým rátala a potom neplakala, že od neho nič nedostaneš. A z druhej strany, áno hypo sa ťa bude týkať, ale len s tým, že bude mať pre Vás menej peňazí. Ide o tvoje priority, či a čo ti bude vadiť viac.

jessx
17. nov 2024

Tak keď s ním budeš dlhšie a bude všetko ako ma byť, kľudne od neho polovicu odkúp a hypoteka sa pomaličky stratí ☺️ inak ťa to nemusí trápiť, pokial tam budeš len bývať a prispievať na bežné výdavky. Môžeš si popritom odkladať bokom to, čo by si dávala ty na hypoteku a ak spolu nebudete, nebudeš mať žiadne záväzky + niečo odložené. Za mňa je to uplne ideálna situácia, keby som s niekym novým. Neviem si predstaviť že mám nový vzťah a hneď ideme spolu si niečo brať. Takto by to bolo lepšie a keby už mame naozaj pocit, že chceme spolu deti, svadbu tak potom by sme sa bavili o tom, akým spôsobom sa do tohto celého pridam aj ja

canany
17. nov 2024

Tak toto je cista vypocitavost. Ziadne zalubenie, laska, len chladne hodnotenie vztahu, ci ma vyznam, finacneho zazemia potencialneho partnera. Potom pridu deti a stretne niekoho s motylikami v bruchu a bude tu vypisovat, ze co ma robit. Chlap zarobi, postara sa o rodinu, o deti, ale ten druhy je viac ... hormony sa vzburia a ziadne chladbe hodnotenie sa nebude konat, chudak chlap, zasluzil by si lepsiu

amelia89
17. nov 2024

Ok takze ty chces rodinu a deti ale riesis ze si chlap vzal na vlastne byvanie hypoteku? A co mal robit ? Zit naveky v podnajme ? Vobec nechapem logike ze by mi to malo vadit vo vztahu. Ja navyse ak si chcem s niekym zakladat rodinu tak musime mat silne zaklady nasho spolocneho vztahu, prip. vziat si hypoteku spolu, premyslat nad buducnostou ako to ideme robiť, idealne sa vziať a az potom riesit deti…

jessx
17. nov 2024

@danielahamar a čo by mala mať, keď tam nič nedala? Ma vyžadovať aby ju zapísal ako spoluvlastníčku ktorá s ním začala po 10r. Splácať hypoteku? Alebo si má hneď s novým partnerom brat hypoteku, aby akože niečo mala a keď sa po 3 r rozídu, zostane im 90% nesplatenej hypotéky? Mala by potom holu rit a ešte aj zataz na krku. Takto tam môže bývať, niečo prispieť a v podstate si odkladať, pripadne si riešiť sama pomimo nejakú hypoteku kľudne na garsónku, ktorú môže prenajímať, čokoľvek. Za mna dobrá situácia
Keď budú manželia, potom samozrejme to zas poriešia inak

milanemila
17. nov 2024

My mame hypoteku vyse 300 tisic 😂 nie neodradilo by ma to, ze splaca nehnutelnost. Skor by ma odradilo kebyze byva u mamicky v detskej izbe 🙈 ci ty uprednostnujes takeho, kt zije v podnajme ale hlavne ze nedlzi banke? 🤷🏼‍♀️
Ty si si ako zaobstarala vlastnu nehnutelnost? Asi bez hypoteky, ked to povazujes za nieco negativne.

koniarova
17. nov 2024

Ty si ako zabezpečená? Čo si už stihla našetriť? Predpokladám, že dom, auto už máš. A zarábaš minimálne 3000. Podľa tvojich komentárov. Hádam by si nežila v garzónka alebo u rodičov, že?

ivik4
17. nov 2024

@glorikarebeka vsak jasne, logicky
Ja pisem za seba 😁

danielahamar
17. nov 2024

@jessx plný koník je mimoriadne naivných a negramotných žien a matiek😉, preto som to napisala

lucia13022023
17. nov 2024

Fuha nikdy by mi nenapadlo ze hypo môže niekto brat ako red flag 🤣

jana_eyre_2
17. nov 2024

Keby si povedala, že má 10 spotrebných uverov v nebankovkách, chápala by som obavy.. ale hypotéka na dom? Nepoznám žiadneho samostatného chlapa čo by mal dom bez hypotéky.. ako by si si predstavovala že má bývať mladý slobodný chlap?

anketkarka
17. nov 2024

Chcel dom a nečaká, že mu spadne z neba, tak si zobral hypotéku. Banka mu hypotéku dala, takže príjem na to má. Neviem, čo konkrétne Ti vadí. Znášať dlh by si mohla len do tej miery ako by si Ty chcela. Je to jeho dlh. Veľmi by ma zaujímalo ako zarábaš a ako si zabezpečená Ty.

sasa1310
17. nov 2024

oh môj bože. Zvláštna doba toto. Čo tam po láske, dôležitejšie sú prachy. Pevne verím, že ty bývaš vo svojom domove, na ktorý si si hrdo zarobila a nepotrebuješ na krku nejakého chlapa, ktorý má hypotéku v podobe chabých 100 000 eur

maca1984
17. nov 2024

Perlu dňa vyhrávaš ty.
A to je len 9 hod.ráno.
🤦‍♀️

andreakg
17. nov 2024

Ja keď som začala chodiť s manželom,mal hypotéku,kúpil akurát byt,neviem koľko to bolo v tom čase,ale vôbec som to neriešila,potom to predal keď sme sa vzali a išli sme bývať do domu,a zadá platíme hypo.No ináč sa nedá v dnešnej dobe.

koniarova
17. nov 2024

@maca1984 tiež myslím, že latku na dnes nasadila riadne vysoko. 😂

petamich
17. nov 2024

Zvyknem byt konstruktivna ale toto ma pobavilo, to snad nemyslis vazne tento komentar 😅 pre nas, co sme nasli partnerov ako 30-rocne uplne bezna situacia, hypoteku mal jeden alebo aj obaja. Ja uz neviem zeny co by ste chceli, cize radsej do prenajmu potom? Alebo hned brat hypoteku po 6 mesiacoch spolu?

tato_
17. nov 2024

Pri takychto temach si zacinam uvedomovat aky som socialny pripad pokial mam hypo iba 70 000 :D